觀塘工業區食店 性價比高選擇

423 回覆
65 Like 31 Dislike
比貴啲就好多野揀
西餐
MIC Kitchen 部分菜色唔錯 最主要係環境同服務好 中午飲free flow都得
肯去九龍灣嘅 Le Pan都得
中間價位 Stadium, The hunt, moreish and malt
再平就已經唔好食
新開專食pasta嘅 pasta zone都唔錯

中菜
利苑、灑家、孔夫子
鴻師傅叉燒飯

日本野真係無乜 頂多揀一杯同埋古今2 平就鰹烏冬
真係好食就要走過去九龍灣食大松日

東南亞菜
Pho Le, lemon grass, 拿督
平仲有瑞和街街市泰國野,$35有泰式炒粉麵加飲品同甜品
MIC Kitchen可以算係掛個米芝蓮一星呃人
成日搵學師仔搞到跌watt
直覺覺得非公眾人士/非KOL唔好去食

東南亞菜Pho Le同拿督都唔得
大盛 生嘅唔食得 熟嘅睇彩數
極具爭議
[member喺]公司講親蒲公英餃子班港女都鬧交[/member]
所以話mic kitchen部分ok 主要係想食得清靜d
pho le就個湯清 牛丸好食 唔好同正宗越南本地比係ok
拿督環境差 但野食基本上無問題 出面好少食到
小時光間垃圾又串又難食又唔正宗都有人吹奏
阿元就算係無西環果個咁正宗都屌打八婆閪面收銀既小時光
點解唔敢帶人去?
我覺得呢間叫扒就ok,意粉或risotto 就不了
Pho Le最頂1mm層汁係防腐劑
再加上本身味精多過鹽
咁堅
小伊甸點睇
極具爭議

咁堅

無計
pho le 黎講 真係無乜聽幾多人講味精問題
無論係同事同朋友都話ok 你係呢排食先咁?
唔好意思
好多朋友講
佢條隊已經證明一切
熟食市場雍雅食堂 有冇人食過?
望落 OK,但都唔平,未食過。
成日食 因為真係好似老母煮咁
又有湯又有菜
啲魚我無試過因爲我好少食呢啲魚
通常食巴東牛肉 炆雞 豬仔骨
佢地揀個啲料都唔錯 例如牛肋肉真係有油脂香
熟食市場雍雅食堂 有冇人食過?
望落 OK,但都唔平,未食過。
成日食 因為真係好似老母煮咁
又有湯又有菜
啲魚我無試過因爲我好少食呢啲魚
通常食巴東牛肉 炆雞 豬仔骨
佢地揀個啲料都唔錯 例如牛肋肉真係有油脂香

搵日試試
1點3後好爆場 同埋會淨返好少野揀
因為啲熟客一早電話訂曬 佢每日10點就wtsapp出即日menu
所以要食最好12點9左右到
成業街返工
食黎食去都三十 花園 大王 小廚

間唔中會去小廚格黎果間打邊爐
好似都係5,60蚊有野飲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞