觀塘工業區食店 性價比高選擇

423 回覆
65 Like 31 Dislike
啱啱U grad完搵份工得雞碎咁多
娛樂已經好少,食方面要再慳
仲要積穀防飢日後用
30蚊樓下但要飽嘅
吉野家下午茶,1430後先有
叄捨嘅營養下午茶餐,1345後先有
街巿馬記外賣3餸飯26$.
下次試試先
其實應該唔好食lunch
一喺11點食brunch
一喺點叫tea

成業有間叫acapelle 都ok啊
返OFFICE無乜可能咁食.

馬記 難食到仆街 貼返26比我都唔食
咁多餸你揀都唔岩食? 其實26$你想食星星
工廈西餐有冇邊間可以一試
個次見到有個post講3餸飯 特登走去試下咩料
點知真係好撚難食 肉餅係一pat野 所有野都好油
唔係非黑即白嘅 係米芝蓮同垃圾中間仲有好多野
$30都有個正常味道嘅燒味飯食 $40蚊已經大把野揀
點解要食馬記呢啲垃圾 唯一解釋就係窮到無選擇
唔係話馬記好食, 但肉餅唔係1pat野應該係點?

燒尾就唔油, 其實$26蚊馬記真係未至於難食. 問心, 觀塘肯俾$40蚊咪又係一堆劣食. 講油燒味就唔油咩. 馬記最劣都係個例湯, 餸排晒係到任揀, 你唔like 1pat野都要揀個肉餅, 食神係特別d.
剩係識呢間炸
夜市都幾full
肉餅係完全勁似溶左無口感 連肉粒都無乜 一食就知係啲垃圾肉落超多粉去嗱
除左肉餅 其他餸嘅調味都係好差 無一樣可以叫做ok
連炒椰菜花都難食 可見馬記有幾垃圾

其實40蚊完全係食到正常野 可能你真係味覺失調 覺得唔係食米芝蓮就係劣食 無中間個忽
其實差10幾蚊真係咁負擔唔起咩

我無話燒味唔油膩 只係舉例話30蚊都食到個正常味道燒味飯 同埋你唔洗轉移視線喎 馬記真係是但個餸都油到仆街 認左你係食開垃圾咪算囉
想格硬搵個位黎入我

其實再拗都無謂 各位巴絲有興趣咪去試下難唔難食囉
其實食飯仲有一個功能係維持生命

26蚊馬記擺明係維持生命用途
唔係真係好唔好食都唔會屌呢D
唔知以為你食晒馬記咁多款餸, 26$ 3餸飯都唔識揀餸, 一味話油就話唔好食. 係到要話40$好多SO CALL正常選擇.

30蚊你又識係識講燒味, $26有菜有魚有肉, 你邊到找到一間做到?

同你D19味精食神講落去真係晒氣.
Office真係睇公司文化
我成日 兩三點 見到其他人 食下午茶
好酸
下午茶 平d 又少人
因為真係好難食先屌 一開始就講話貼錢比我都唔食 食呢啲真係作賤自己生命
今日食30
大推《哈豆》
我公司IT狗食野食至少一個半鐘
咁岩想搵IT狗整野果陣都會聽到出左去食野
有時去廁所仲見到IT狗聯群結黨落去食下午茶
窮人恩物
有冇人食過名人? 我覺得都ok抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞