港鐵公司真係全世界最無能既公司

114 回覆
30 Like 376 Dislike
日本啲閘開住添 你有比錢唔會阻到你
香港質素係點咪比咩質素你

唔係咁講
香港初期都好似日本咁長開,冇拍卡插飛先閂個閘截住你
係有班仆街家長投訴夾親小朋友先改到長時間閂埋

不過我都有印象以前啲闊閘機好撚惡
閂得又快又大力
仲試過夾住左我老母個手袋

冇錯,最初長開成日出事之後改左,但就係因為長期開關,所以成日壞,人地原設計係長開
你用日本比會唔會太睇得起香港人

仆街 笑到收唔到聲
三柱效率高好多
平時急住行一嘟一推就過到,過程暢通無阻

膠板嘟完反而要停喺度到等佢開

唔知大家有無發現膠板(新式)嘅八達通感應器個感應無舊式凸起果隻咁好,銀包厚少少都唔得,而且有delay

新式要等人地過完 塊膠板收埋先敢Do
三柱式你貼住去Do都好smooth

其實唔洗
嘟完 嘟第二張佢會唔閂閘直接可以過
三棍閘機係咪「機霸自動系統」製造
美國貨喎

港鐵除咗delay 其他算係咁啦
英國佬貼個牌出黎叫你返工啦咁多嗲咋

倫敦地鐵仲要連電話都收唔到
約咗朋友遲到都唔知點同人講聲

underground 垃圾到一個點, 除非你出到zone 3,你都唔會有網路;㗎車成日壞,又污糟,仲要好焗
樓主話66有佢自己問題我同意,但係你一同倫敦underground比真係不敢苟同
利申: 啱啱行上underground路面
三棍式旋轉閘機 感覺最好...反應亦最好

開關閘那一d, 行前d DO 都會錯誤感應....雖然原設計可以前一個未行晒, 下一個就DO, 更快處理人流...但實際運作時就難處理....
其實好心啦
學下人地日本咁直頭乜都唔完整得個吉閘
咁真係好肉酸囉
驚死人走你車錢咁

因為多大陸佬同新移民血統
唔係打手,這港鐵垃圾果班真係要出去外國睇下
你叫港鐵出多d 錢唔好用大陸貨咪好囉,而家成個閘機都係大陸野梗係慢啦
唔係打手,這港鐵垃圾果班真係要出去外國睇下

倫敦

巴黎

紐約
其實舊闡幾好用

又襟又易打理
洗鋼水抹下就新嘅一樣
走去換d 垃圾機
不過而家香港大勢都係咁
垃圾換走d 好野
下次佢仆街又要人換地磚

地磚換左啦,你唔見好多站已經係白色彷雲石磚

聽過個講法係舊地磚係跟站個顏色
即係差唔多每個站有自己專用磚

但擺耐左變殘又唔係買果陣隻色
搞到好核突
索用晒白色算
今次唔同意,唔係樣樣嘢都係新設計好,三棍式係最硬淨最受得起考驗,一啲都唔易壞,仲美觀過塊膠板
個閘有幾難過
樓主係人面前柒完開po
坐輕鐵囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞