港鐵公司真係全世界最無能既公司

114 回覆
30 Like 376 Dislike

港鐵除咗delay 其他算係咁啦
英國佬貼個牌出黎叫你返工啦咁多嗲咋
用咁耐都咁新淨
新嗰d 膠身一陣就又殘又污糟

如果係佢post嗰種,我覺得ok。
但黃埔嗰種,真係好柒
用咁耐都咁新淨

但黃埔嗰種,真係好柒

果種係九鐵引入
點會好似地鐵噤on9用白色
樓主矮撚比碌棍打到條撚

呢種黑色幽默係香港又會有一大堆港豬走出黎瓜瓜叫
用咁耐都咁新淨

但黃埔嗰種,真係好柒

果種係九鐵引入
點會好似地鐵噤on9用白色

九鐵紅藍其實幾靚
反而地鐵乜Q都油白色銀色

https://youtu.be/mPMMmZDcGUg
三角棍入閘機,印象中好似係瑞士製造,所以好襟用,而且真係幾難衝到閘。
而新式嗰啲就係大陸製,聽講係幾易壞。同埋一衝,塊膠板好易撞到入面嘅零件有問題。

同埋點解唔發展MOBILE PAYMENT? 因為八達通嘅大股東係港鐵公司囉。
屌你咁都無能 ? 琴日就係靠佢先阻到隻蝗入閘

一年賺咁多錢,阻一個兩個咁又點話
仲有呢種閘一樣可以沖到閘

樓主...乜咁大陸人諗法....

你不如話港鐵大股東都係香港政府,香港政府啲錢咪又係香港市民。咁點解要我俾錢?
正路唔係用手推咩

我都係用手推.... 唔會用條撚撞碌棍黎推....
好多個站好耐以前仲有用樓主講嗰隻,跟住唔知點解換翻哂三椂棍嗰啲

因為逃票問題太嚴重囉
特別係羅湖
日本啲閘開住添 你有比錢唔會阻到你
香港質素係點咪比咩質素你

唔係咁講
香港初期都好似日本咁長開,冇拍卡插飛先閂個閘截住你
係有班仆街家長投訴夾親小朋友先改到長時間閂埋
ON9
新果隻閘反應慢好多架
繁忙時間仲會HANG 機
傻9
其實所有上市公司都會執行資產管理,所有設備在安裝時其實會定明左使用年期,其價值按年減少,到預定年期其價值會等於零。(有關資產資料在年報會有)

如在資產價值未為零前更換,在帳面上會有不按預期的拆舊損失,要向股東解釋。
其實舊闡幾好用

倫敦地鐵仲要連電話都收唔到
約咗朋友遲到都唔知點同人講聲
其實好心啦
學下人地日本咁直頭乜都唔完整得個吉閘
咁真係好肉酸囉
驚死人走你車錢咁

中國人是要管的
日本人做到的
中國人不會做得到

#82 bbchu • 1h

中國中鐵屌打mtr啦 唔同級數

又打呢句,發現打手

港鐵都有人撐你先係打手。成日有事故又唔道歉。放火案無人識用設施。波板糖人on99。公家地趕音樂人走。大把西野都仲有人撐。

#45 羅拔利雲度夫斯基 • 4h

日本啲閘開住添 你有比錢唔會阻到你
香港質素係點咪比咩質素你

唔係咁講
香港初期都好似日本咁長開,冇拍卡插飛先閂個閘截住你
係有班仆街家長投訴夾親小朋友先改到長時間閂埋

不過我都有印象以前啲闊閘機好撚惡
閂得又快又大力
仲試過夾住左我老母個手袋
其實所有上市公司都會執行資產管理,所有設備在安裝時其實會定明左使用年期,其價值按年減少,到預定年期其價值會等於零。(有關資產資料在年報會有)

如在資產價值未為零前更換,在帳面上會有不按預期的拆舊損失,要向股東解釋。

啲閘用咗幾十年晨早過晒折舊期啦阿專家
廢鐵得閒屎忽痕就換下啲指示牌有冇問過啲股東呀阿專家
其實舊闡幾好用

又襟又易打理
洗鋼水抹下就新嘅一樣
走去換d 垃圾機
不過而家香港大勢都係咁
垃圾換走d 好野
下次佢仆街又要人換地磚
其實舊闡幾好用

又襟又易打理
洗鋼水抹下就新嘅一樣
走去換d 垃圾機
不過而家香港大勢都係咁
垃圾換走d 好野
下次佢仆街又要人換地磚

地磚換左啦,你唔見好多站已經係白色彷雲石磚
係囉

好撚同意

上次趕時間返工

見到架車就嚟開 一嘢衝埋去個閘

嘟唔到卡

砰一聲

周圍d乘客都望撚住我

訓起地下到等到我清醒返

原來我碌勁扯得太行 閘機支棍俾我撞到成支彎左

結果賠左成半個月人工

如果唔係咁硬咁粗 撞親淨係上連登出po就唔駛咁煩
成日見D支那人響闊閘機兩個、三個咁入閘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞