港鐵公司真係全世界最無能既公司

114 回覆
30 Like 376 Dislike
三柱式幾好,唔會泊錯卡入錯閘
好慘
諗住屌全世界都唔鍾意既地鐵攞認同
點知搞成咁
好慘
點知搞成咁

佢跟本係井底之蛙未撚見過世面
樓主去紐約地鐵訓番晚再出番黎先啦
三柱效率高好多
平時急住行一嘟一推就過到,過程暢通無阻

膠板嘟完反而要停喺度到等佢開

唔知大家有無發現膠板(新式)嘅八達通感應器個感應無舊式凸起果隻咁好,銀包厚少少都唔得,而且有delay
三柱效率高好多

唔知大家有無發現膠板(新式)嘅八達通感應器個感應無舊式凸起果隻咁好,銀包厚少少都唔得,而且有delay

有。但係匪國通行證有無干擾?
其實好心啦
學下人地日本咁直頭乜都唔完整得個吉閘
咁真係好肉酸囉
驚死人走你車錢咁

屌你唔整 一定大把人走你車錢

好心啦 幾廿歲仲用交通工具
我喜歡三棍式多D
三柱效率高好多

新式要等人地過完 塊膠板收埋先敢Do
三柱式你貼住去Do都好smooth
旺角站已經有膠身閘機,支味濃郁
前排又加左d 綠色柱指示板
明明旺角站係紅色
唔知做乜鳩

外國野喎

佢冇睇錯
隻機掛外國牌頭,實質係支國出品
你講佢成日壞車成日延誤我都仲buy你
呢啲閘你都話垃圾真係抵比人圍
樓主今日夾住左個粉喼
性情大變
嗰隻三棍式旋轉閘機係係正嘢,樓主唔識貨
美帝出品,機身硬淨又襟用
呢隻整起上黎最易搞

壞你老母咩
我話你知外國既地鐵壞咗仲密啊,仲成日出現故障/delay啊
呢樣野我港鐵抵讚啊
我依家就係屌緊佢個on9閘

成班on9 mtr打手係度
死雞撐飯蓋
連登果然係小學雞/5毛打手集中地

壞你老母咩
我話你知外國既地鐵壞咗仲密啊,仲成日出現故障/delay啊
呢樣野港鐵抵讚啊

死雞撐飯蓋

壞你老母咩
我話你知外國既地鐵壞得仲密啊,仲成日出現故障/delay啊
呢樣野港鐵抵讚啊

死雞撐飯蓋
仲有成班不願面對
咁點解人哋國家可以用mobile payment搭車
香港唔得啊

闊閘個隻又慢又蠢又戇鳩
拍左又認唔到
人地過左又唔知
搞到成日變左show上一個人餘額
樓主比支棍整到條撚?
你身高都幾撚矮

利申:用開大腿推開支棍

條撚長我都唔想
利申190
其實好心啦
學下人地日本咁直頭乜都唔完整得個吉閘
咁真係好肉酸囉
驚死人走你車錢咁

德國佬直頭閘都無
自覺買飛啦

人種係有高低之分既
不得不承認

你點睇輕鐵?

住得屯天元就已經係高質保證啦,日日涯兩三粒鐘車程返工都無怨過,冬天凍兩度都未撚驚

如果唔係市區人可以答西鐵入黎,計我話錦上路之前既車站都應該全部拆闡
好慘
點知搞成咁

佢跟本係井底之蛙未撚見過世面
樓主去紐約地鐵訓番晚再出番黎先啦

agger
歐/美地鐵=臭尿味+污糟+老鼠+小偷
香港有咁多盲毛依家連八達通都未用得掂, 地鐵一整contactless payment 條龍肯定打哂蛇餅 啱啱入閘先比前面個阿嬋磨袋阻住半分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞