「窮撚發聲」我屌你地班自私炒樓狗

103 回覆
35 Like 38 Dislike
算把啦 你有錢咪又係咁 只不過你係窮撚姐
算把啦 你有錢咪又係咁 只不過你係窮撚姐

坦白
1. 只要政府大幅降低樓價
不如政府直接叫市場上所有野劈價, 大家一齊開心啦
百佳開倉一折
機票買1送5
強制老闆每個月加50%人工

2. 限制擁有 例如每人只可以有一個單位

有錢既人一家三口一人落一層名都三層
冇錢既三人一層都係買唔起
惡過共產黨
當年唐唐教你地深圳龍華買樓你地屌到佢痴線
今日你連龍華都買唔起
怪誰?

煲呔曾都話過大西北三四千蚊一呎大把揀,聽佢講咪乜事都冇
我炒一轉執幾十萬不知幾好搵
政府辣招自己賺錢講到壓抑樓市咁
雙倍印花咪姐係層樓一定雙倍印花咁既升幅先會換手
負皮既一定係炒樓狗 抄你媽

屌你老母 老母就老母啦
乜撚嘢你媽呀 你跟你老母返大陸用大陸字啦

抄你媽係講俾大陸人聽架
咁撚多郊野公園 咁撚多丁權空地 改哂做樓咪好囉 真係浪費
好多方法都可以大大舒緩 樓屋問題
但係根本上會損害依家班人利益
呢班人 = 掌權果班 / 有牽連

你會唔會無理由咁為左隻老鼠得罪你屋企人/損害自己利益?
除非隻老鼠好勁姐

平民係老鼠 咁班人一定係猫 社會好撚殘酷

原來你真係大陸人

全家土生香港人
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?

強烈建議佢地依家賣哂啲樓再咁做
佢地有錢袋 我地有樓住
雙贏局面

佢填個啲樓你買得起咩

佢地肯做 就算依家我買唔起 好多窮撚努力啲都可以
依家 做十幾年都未見到車尾燈

想問爸打搵幾多?
人地最平都過千
你自我光光合作用份糧全儲廿年
都唔知夠唔夠俾首期

講真唔怕細
儲4~5年錢夠俾4百萬樓首期
供多一段時間再換樓
日日係到嘈買唔起
實情自己有冇去睇過市場咩價
自己份糧儲到幾多
唔夠錢點去搵?

平均月入2萬 依家每月儲1萬
但係樓價升得咁快 就算我個陣追到升幅 按9成比首期 都要15年左右既事 到時樓價會幾多無人知

我依家能夠做既就係不斷增值自己 做表現 博升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞