「窮撚發聲」我屌你地班自私炒樓狗

103 回覆
35 Like 38 Dislike
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?

強烈建議佢地依家賣哂啲樓再咁做
佢地有錢袋 我地有樓住
雙贏局面
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?

佢地有錢袋 我地有樓住
雙贏局面

佢填個啲樓你買得起咩
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?

佢地有錢袋 我地有樓住
雙贏局面

佢填個啲樓你買得起咩

成班一D經濟學常識都冇 限制價格都講得出 計我話,清理低端人口先啦 其實公屋呢樣野已經唔係好符合自由市場原則,點解你咁撚窮冇地方住要納稅人養你

其實樓市真係自由市場咩 依家個市場唔好話草根參與唔到 連中產都可能半世人40歲先擁有一個單位
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?

佢地有錢袋 我地有樓住
雙贏局面

佢填個啲樓你買得起咩

佢地肯做 就算依家我買唔起 好多窮撚努力啲都可以
依家 做十幾年都未見到車尾燈
投胎投得好半山都有得住
投得唔好咪住劏房/公屋
好出奇呀
投胎投得好半山都有得住
投得唔好咪住劏房/公屋
好出奇呀

無人叫你啊

投得好可以敗家
投得唔好可以發奮
你呢啲風氣
只要政府大幅降低樓價同 限制擁有 例如每人只可以有一個單位 咁咪可以令基層家庭買到樓唔洗住劏房 唔洗俾有錢人同大陸人炒起個樓市 點解政府咩到唔做呢?

增建公屋治標唔治本 有撚用

住都住咁辛苦 做人仲點做 大家ifc見啦

每人有一個單位 香港差唔多有成千萬人 邊道有咁多單位供應?
利申公屋仔
點撚樣'政府降低樓價'?

價格管制?

一人一樓?

全部支共依家用緊既行政措施,有用咩?

全撚部大把法律'那'走
好多政府官員都係炒樓置富,佢地一定唔會俾樓跌
要跌之前自己都賣哂先

要樓跌,你講到我講到點做,問題係政府知都唔會做

完全唔比外地人買樓
租務管制,趕走租客要証明業主自己住番先可以趕人走
賣樓賺錢要俾番一大筆稅政府
唔比發展商興建納米樓

政府肯做樓市一定跌

無錯無錯 政府肯做樓市一定跌 唔反對佢地早賣只求佢地立法管制

限外地人買可能有啲用

但點樣防止埋用人頭

同埋用公司控制點搞?
去睇下有幾多張係外國人買樓數字先講
限價限購令。大陸啲城巿都實施緊
好多人唔知樓價根本唔到政府去操控。巿場就係一個AI..自己識破解識調節
樓價要跌一半以上。我諗要出現系統性危機或者香港發生戰爭先得。
你係政府高官
大把物業係手
會唔會咁做?

佢地有錢袋 我地有樓住
雙贏局面

佢填個啲樓你買得起咩

佢地肯做 就算依家我買唔起 好多窮撚努力啲都可以
依家 做十幾年都未見到車尾燈

想問爸打搵幾多?
人地最平都過千
你自我光光合作用份糧全儲廿年
都唔知夠唔夠俾首期

講真唔怕細
儲4~5年錢夠俾4百萬樓首期
供多一段時間再換樓
日日係到嘈買唔起
實情自己有冇去睇過市場咩價
自己份糧儲到幾多
唔夠錢點去搵?
負皮既一定係炒樓狗 抄你媽

屌你老母 老母就老母啦
乜撚嘢你媽呀 你跟你老母返大陸用大陸字啦
成班一D經濟學常識都冇 限制價格都講得出 計我話,清理低端人口先啦 其實公屋呢樣野已經唔係好符合自由市場原則,點解你咁撚窮冇地方住要納稅人養你

其實樓市真係自由市場咩 依家個市場唔好話草根參與唔到 連中產都可能半世人40歲先擁有一個單位

香港已經地少人多啦,用D地起公屋咪搞到唔夠地起私樓,最後咪樓價高.唔好怪點解樓價咁高,公屋係元兇

你老味不如話香港70% 公園太多啦柒頭皮 樓價高係因為政苦賣地價高呀,關起唔起公屋咩事呀柒頭,香港地就大把,係政苦要高地價賣,咪再信咩香港地小人多。

社會一定要需要咁窮既人幫你執頭執尾
你又係靠老豆二世祖? 冇呢d窮人既話平時你去執垃圾做清潔?

條on9 所有自由去到極都一定帶黎災難,包括經濟,自由市場政苦唔干預,最後市民連屎都冇得食,競爭法係一種手段,而限制樓價包括空置税都係,咪再用自由市場去支持依個有問題既市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞