Neway根本係垃圾

92 回覆
294 Like 5 Dislike
去唱 K 都係拎個 音樂底聲架啫

如果你係想唱首歌, 係唔係翻唱歌手根本唔重要

唔通一定要對容祖兒個西樣唱會加分咩 ?

下好多翻唱個音樂底聲同原版都唔同啦,好多演唱會啲翻唱改到不倫不類咁
以前有greenbox同neway鬥咪有進步
而家redmr明顯唔夠neway鬥
咪同cctvb一台獨大一樣

Redmr 好坐好食又平D
係衰在D歌嘅版權真係

尖沙咀Red mr 夜晚一定屈鳩你3800最低消費 不論你幾多人 明明有房 有其他plan
我之前同班fd唱k
唱一陣個咪就會渣渣聲
叫d服務員入黎整
條友攞起個咪拍兩下吹兩淡氣聽唔到炸炸聲之後
就俾返個咪我 話得架啦

屌我心諗 你識魔法架 吹兩下壞咪會變翻好?
咁以後d醫生都要失業喇 d病人排隊搵你吹
Neway而家真係
勁多歌陰d陰d咁無哂⋯耐唔耐去下都會發現以前點開既歌都無左⋯
之後出埋哂一堆根本無人會點既垃圾視聽版, 視聽版又無去人聲, 想較無伴唱都唔得 重點係好多視聽版都無歌詞⋯就算有都唔係ktv果種,係係底勁細粒鼻屎size果種 有錢買果d乜9中國好聲音ver視聽版既版權好心就買返以前d歌啦屌佢

Redmr都唔好得幾多,
Redmr出果時我同d fd好鍾意, 貴少少,個場好似高級d, 同果時普遍係話唱日韓歐美k就揀redmr
最近去過一次,果種高級d既氣場已經無哂,又貴,d歌又少(無論係日韓歐美中文歌)都比neway少,懷疑都陰d陰d del歌,無記錯大路d 連s.h.e果d都無哂⋯ 點歌系統(包埋app)又廢過neway, 順帶一提,neway點歌新界面食屎 redmr唯一好既係d野食好食過neway...

利申:勁鍾意唱k, 但香港唯二既2間都越嚟越垃圾、點算
上個月去唱
張敬軒d歌無哂

真嫁
買支咪係屋企唱算
以前大聯盟好多歌都無曬,屌佢老味,以前去energy唱k唱到唔捨得走,而家無唱到無歌好揀好無癮

好耐冇聽過energy

有無唱過創藝8蚊k lunch
以前大聯盟好多歌都無曬,屌佢老味,以前去energy唱k唱到唔捨得走,而家無唱到無歌好揀好無癮

好耐冇聽過energy

有無唱過創藝8蚊k lunch

咩年代既事?

應該是2000年咁上下
我而家唱 k 真係走去深圳唱算數, 一個人唱足3個鐘都係幾十蚊

上面又唔注重版權 故此一定有 MV版你唱

走呀巴打
呢度唔講得呢d野架
你由得佢地一係比二三百唱垃圾
一係冇得唱啦

你比多個選擇佢地又會懶清高 好多大道理
香港人岩比人禁住黎搶

痴根 唔尊重版權都可以俾你講到啱咁
你同啲玩翻版笑啲正買正版有咩分別

咁我謂睇戲呀
香港睇戲100蚊
大陸睇戲20 30蚊
住北區既人
你點選擇?
兩個都係有版權架啦

車錢時間都係翻到喇on9
來回一轉幾錢車費同時間呀
嫌粉嶺火車站個間貴咪去聯和墟間mcl囉
呢啲唔係重點
重點好撚貴
Neway壟斷呀
話知你啲歌齊唔齊
我屌你老味,光亮首童話得翻細路仔唱嘅版本
唔知點解d歌可以少到咁
我而家唱 k 真係走去深圳唱算數, 一個人唱足3個鐘都係幾十蚊

深圳唔係間間啲聲都靚 有啲真係好拆

我又冇咁講究

我去開一間叫樂爵既 ktv, 當時好似光顧一客午餐就可以唱3個鐘, 但要用傳統有綫咪高鋒

咪你老母高鋒

光你老母顧

一你老母客

on99 咪高鋒光顧一客有咩問題

我又冇咁講究

我去開一間叫樂爵既 ktv, 當時好似光顧一客午餐就可以唱3個鐘, 但要用傳統有綫咪高鋒

咪你老母高鋒

光你老母顧

一你老母客

咁都無問題?
我去開一間叫樂爵既 ktv, 當時好似連埋lunch就可以唱3個鐘, 但要用傳統有線既咪/咪stand

我就唔撚知佢所指嘅"傳統咪高峰"係邊撚種啦
上個月去唱
張敬軒d歌無哂

真嫁

我又冇咁講究

咪你老母高鋒

光你老母顧

一你老母客

咁都無問題?
我去開一間叫樂爵既 ktv, 當時好似連埋lunch就可以唱3個鐘, 但要用傳統有線既咪/咪stand

我就唔撚知佢所指嘅"傳統咪高峰"係邊撚種啦

咪高峰點解有問題
上個月去唱
張敬軒d歌無哂

真嫁

酷愛得ivana同謝天華版 連軒仔個mv都無埋 垃圾neway
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞