迪士尼600億收購FOX

266 回覆
216 Like 17 Dislike
fox又會肯

Streaming唔夠Netflix 打,集中核心業務
600億計過度過,一個願賣,一個肯買

Moive個part又冇左star wars,仲係手上個d marvel版權又唔出得玩具周邊賺少起碼成倍
fox又會肯

Moive個part又冇左star wars,仲係手上個d marvel版權又唔出得玩具周邊賺少起碼成倍

比佢玩到周邊都無迪士尼個配套
賺唔到咁多
反正迪士尼賣周邊真係大賺
真係俾Huge Jackman 講中
今次又有藉口回歸做Logan

回歸做乜
第一,logan結局已經做得好好
第2, 曼叔都老喇

其實佢後生過rdj
同埋佢之前話唯一有機會再做狼人嘅 就係有機會拍avengers

Hugh Jackman每次做狼人都要狂操
邊似Iron Man影幾個大頭就有錢收
fox又會肯

賺唔到咁多

我覺得票房都會係一個考慮點,xmen系列其實都ok既,而家旗下最受歡迎一個狼叔一個dp,狼叔就俾佢整死左,得番dp一個撐場,day of future past同天啟兩套收少成兩億,再下一套都會有壓力,但唔拍又唔得,唔拍幾年個版權又自動回歸迪士尼,硬拍又落得f4套垃圾咁,加上又無週邊利潤,太被動,不如趁仲有價賣個好價算
反壟斷法?
反壟斷法?

Fox計過晒條數先賣
你估咁大間公司無律師團幫手咩
Dead pool

其實成單野都好正,係唔知迪士尼會點搞deadpool

套野一定要限制級先完汁完味
希望佢唔好為左小朋友都睇得而只係出普通版

有無諗過收購左都可以用返fox個朵黎拍戲
純粹係方便左crossover

回歸做乜
第一,logan結局已經做得好好
第2, 曼叔都老喇

其實佢後生過rdj
同埋佢之前話唯一有機會再做狼人嘅 就係有機會拍avengers

狼人要keep身形要拍打戲
ironman d打戲全部cg搵stan lee做都得啦
xmen homecoming
fox又會肯

賺唔到咁多

我覺得票房都會係一個考慮點,xmen系列其實都ok既,而家旗下最受歡迎一個狼叔一個dp,狼叔就俾佢整死左,得番dp一個撐場,day of future past同天啟兩套收少成兩億,再下一套都會有壓力,但唔拍又唔得,唔拍幾年個版權又自動回歸迪士尼,硬拍又落得f4套垃圾咁,加上又無週邊利潤,太被動,不如趁仲有價賣個好價算

其實Fox自己都唔係太理(到)dp
事關之前fox cut咗dp1 budget
宜家Ryan Reynolds自己做埋製作人更加唔會理fox

第二集本身fox都俾咗一億打本俾佢
但佢都淨係用返第一集咁多嘅成本
Fox想控制返個系列都唔會容易
唔怪得Kevin Feige話phase 3後仲有大把貨 可能就係暗示緊xmen

應該F4, X-men難搞好多
唔怪得Kevin Feige話phase 3後仲有大把貨 可能就係暗示緊xmen

好慶幸無入場睇新版f4,都唔明個導演要垃圾到咩程度先拍到呢套野出黎,選角更加係失敗
過倒反壟斷法先算la
有錢就是任性
痴撚線 真係比迪士尼霸撚晒

咁fox入面(某)啲嘢本身就係迪士尼(marvel)架嘛

咁fox入面(某)啲嘢本身就係迪士尼(marvel)架嘛

宜家迪士尼只不過係拎返自己啲版權跟手再拎埋人哋成個電影部門兼boardcast and tv system啫

笑出聲

其實Marvel咁多角色
唔一定又 F4, X-men

死左可以點回歸

利申 冇睇漫畫

拎返Dr Doom同Silver surfer已經多野講

拎返Dr Doom同Silver surfer已經多野講

下套gotg見到ss就真係噴精

咁唔同,x-men同f4本身高人氣,自然容易吸引人入場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞