迪士尼600億收購FOX

266 回覆
216 Like 17 Dislike
唔怪得Kevin Feige話phase 3後仲有大把貨 可能就係暗示緊xmen

20部係指計埋x men deadpool f4?
quick sliver 死咗.. 又要諗計翻生
唔怪得Kevin Feige話phase 3後仲有大把貨 可能就係暗示緊xmen

如果有xmen真係成件事唔同哂
quick sliver 死咗.. 又要諗計翻生

Marvel果個好撚廢
Fox果個邊會中彈
MCU咁耐以黎都係幫老迪賺左100億...

點只

票房140億,製作成本/出糧/宣傳都幾十億啦
不過未計賣周邊

周邊仲好賺,暑假果期去美國果邊入Disneyland玩見到Babygroot面包即刻買左,事後計一計數先知成六十幾蚊

但美國物價你要計埋,食個lunch都六十啦
丫講起六十
你點睇連登有60人認為你係老鼠屎?
點解唔面對?會唔會檢討自己?
Logan最尾個集夠血腥暴力先好睇
如果迪迪尼拍就
MCU咁耐以黎都係幫老迪賺左100億...

點只

票房140億,製作成本/出糧/宣傳都幾十億啦
不過未計賣周邊

周邊仲好賺,暑假果期去美國果邊入Disneyland玩見到Babygroot面包即刻買左,事後計一計數先知成六十幾蚊

但美國物價你要計埋,食個lunch都六十啦
丫講起六十
你點睇連登有60人認為你係老鼠屎?
點解唔面對?會唔會檢討自己?

人地聲稱block柒哂我地
點會睇到喎
仆街了
F4、X-men又要Reboot

f4呢套垃圾應該要reboot啦

又reboot 我驚迪士尼都做唔起

索性繼續獨立一個universe啦
唔想見xmen deadpool轉玩合家歡

其實xmen可以繼續自己玩
當係mcu平行宇宙咁
有大事件先crossover下
為左xmen買起成間fox ?

FOX電影仲有阿煩達,以前D STAR WAR,異形,鐵血。KINGSMAN
如果收購得成基本上之後十年>其他四大票房加埋
仲要係FOX TV果邊都好撚勁。

Sw 6部曲版權自動比番迪迪尼
出uhd bd有望
原本要2020年先到期

kingsman直接收皮啦咁
依家迪士尼d電影連支煙都唔接受
你估呢套又粗口又吸毒仲俾佢拍 ?

異形同鐵血呢?

唔會咩都唔比拍掛 咁洗咁多錢買嚟做咩

600億買電視業務+阿煩達+XMEN/F4.
最重要係可以幫自己之後個串流服務加左幾倍內容。即刻抵屌左勁多。
想睇戲而家CUT定Netflix等佢都得

當fox係子品牌經營咪得
以前迪迪尼都有miramax發行r級片

當係mcu平行宇宙咁

唔關MCU事,係迪士尼d戲合家歡喎
Logan最尾個集夠血腥暴力先好睇
如果迪迪尼拍就

無粗口無暴力無血無性感情色
有女權有同性戀雙性戀有易服有戀母
有多元種族共融有黑人有白人有亞洲人
好睇咩?
影視界睇嚟嚟緊10年都係迪士尼話事
迪士尼本身市值都係千六億

之前仲傳話蘋果會收購佢
600億美金

食個飯有左

當係mcu平行宇宙咁

唔關MCU事,係迪士尼d戲合家歡喎

DISNEY有R rated,不過係非重點業務

不過而家傾得成都要等番一兩年,至少等埋AT&T俾DOJ告單野點判先落下一步
為左xmen買起成間fox ?

FOX電影仲有阿煩達,以前D STAR WAR,異形,鐵血。KINGSMAN
如果收購得成基本上之後十年>其他四大票房加埋
仲要係FOX TV果邊都好撚勁。

Sw 6部曲版權自動比番迪迪尼
出uhd bd有望
原本要2020年先到期

異形同鐵血呢?

最重要係可以幫自己之後個串流服務加左幾倍內容。即刻抵屌左勁多。

仲有周邊版權

好多玩具廠 一路都想買xm 電影版個授權出玩具
Wolverine 可以點樣0 血腥

異形同鐵血呢?

當fox係子品牌經營咪得
以前迪迪尼都有miramax發行r級片

好多人唔知迪士尼旗下其實好多子公司都出過非合家歡片
pulp fiction, kill bill, sin city呢啲都係迪士尼子公司出
斷估迪士尼唔會咁on9,明知dp賣粗口血腥都特登改路線掛
Wolverine 可以點樣0 血腥

X123 冇血
下一個目標會唔會夢工場
下一個目標會唔會夢工場

比universal買起咗
會唔會比法院判交易冇效
唔覺係好事
杞人憂天

講到好似迪士尼唔會出3級片咁,

買得起fox就預咗要走成人路線啦應該係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞