迪士尼600億收購FOX

266 回覆
216 Like 17 Dislike
據CNBC報導,知情人士透露,迪士尼和福克斯接近達成併購協議,可能會在下周宣布結果。

CNBC此前報導,迪士尼正在與21世紀福克斯就收購其工作室和電視產品資產進行洽談。出售這些資產後,福克斯將只剩新聞和體育資產。

據知情人士透露,迪士尼收購福克斯資產的交易價值達600億美元。

好快睇到Avengers大戰X Men
X-Men咁多角色,唔易加入
不過F4應該可以入啦
Dead pool
為左xmen買起成間fox ?
Dead pool

其實成單野都好正,係唔知迪士尼會點搞deadpool
連blue sky studios都吞撚埋
買得成既話,MCU都好多野要交代

FOX電影仲有阿煩達,以前D STAR WAR,異形,鐵血。KINGSMAN
如果收購得成基本上之後十年>其他四大票房加埋
仲要係FOX TV果邊都好撚勁。
其實 Xmen 唔出現係 MCU
可能係一件好事
老迪建國
連登仔又屌佢霸權喇
其實 Xmen 唔出現係 MCU
可能係一件好事

Xmen 講既係變種人同普通人既矛盾
呢樣嘢唔啱出現係合家歡電影

不過羅素兄弟拍
又另外一個講法

FOX電影仲有阿煩達,以前D STAR WAR,異形,鐵血。KINGSMAN
如果收購得成基本上之後十年>其他四大票房加埋
仲要係FOX TV果邊都好撚勁。

Sw 6部曲版權自動比番迪迪尼
出uhd bd有望
原本要2020年先到期
不如買起埋DC啦
可以慳番彈藥對付X-Men集中資源抽DC水
咁以後六大電影公司咪得返五大?
600億美金
咁以後六大電影公司咪得返五大?

反正都做老迪手下敗將,不要分那麼細
迪迪尼霸權 痴撚線
Cls600億美金
唔係好事
MCU咁耐以黎都係幫老迪賺左100億...

點只
Dead pool

deadpool冇得講粗口

點只

票房140億,製作成本/出糧/宣傳都幾十億啦
不過未計賣周邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞