中国北方禁人民用煤 “見煤就拆爐 冒煙就扒房” 多地無法供暖受凍

179 回覆
163 Like 3 Dislike
垃圾國家!
仲話2030年前變成小康社會!
笑撚死!

D窮人死哂咪變小康囉

想做低貧窮人口 咪做低貧窮人口囉
解決製造問題嗰個咪解決咗問題囉
屌 中國究竟久發生乜撚野事
樣樣都亂鳩咁黎
咁大社會問題都冇學術界參與
d政策好似全部由維圍阿伯諗出黎咁

學術界得番維園阿伯
https://youtu.be/jFRIFDtJ3iU

河北農婦說:“不讓燒炕,不讓做飯,不讓人吃飯了……” 還得簽字,表示自己同意。

真係用水泥封撚左嗰爐

咩年代,仲用呢種爐,唔怪得北京空氣差得咁離譜啦,幫佢改成輸氣啦

有錢改就唔洗做低端人口啦

以前走難落嚟啲人住徙置區 都已經用火水爐架啦
支那係咪落後到咁呀

燒柴強國大把山大把樹你肯出力隨時任你執唔洗錢
窮到三餐溫飽都做唔到邊個會同你俾錢講環保
用火水用哂邊個幫班低端人口買

廣東二三線d鄉下地方仲見人砍柴

入左去痴飯
窮係窮但食d野新鮮到仆街
全部自己種自己養~方圖十里平地唔見有廠
D死窮撚死晒 得番一億個支那人咁咪小康社會囉
你還有黨啊
五毛屋企可唔可以燒

用完咪棄
好完美既計劃, 先讓一部份人富起來, 再清理窮人
咁就唔存在貧富懸殊問題
燒柴呢
連執包袱既時間都唔畀人
燒柴呢

有都一早砍晒啦
呢啲係黨對你地嘅照顧 仲唔感謝黨
推廣火水爐火水燈啦 仲燒炭
冇得用煤唔緊要 你地仲有黨
咩叫扒房?
痴撚線 完全係本末倒置
中央已經預見即將發生的全面性經濟蕭條,一、二線城市與沿海經濟區生產需求的大幅萎縮,必將造成龐大的失業人口滯留問題

支爆近了,你們應當悔改

燈你老母
癡線凍天先來搞呢d野
中國冇西伯利亞嗰d荒野起集中營,所以我建議中共應該向俄羅斯租地,係嗰到起集中營教化班低端人口

咱們中國地大物博唔需要俄佬施捨
新夾邊溝農場一早起緊
中國冇西伯利亞嗰d荒野起集中營,所以我建議中共應該向俄羅斯租地,係嗰到起集中營教化班低端人口

咱們中國地大物博唔需要俄佬施捨
新夾邊溝農場一早起緊

支那正在甘肅興建大規模集中營
https://lihkg.com/thread/328063/page/1
犯我中華者,雖遠必誅!!

中華人民共和国公民:當你在海外遭遇危險,不要放棄!請記住,在你身後,有一個強大的祖國!

永遠在你身後
D人咁渣架,封咗個爐咪淘過個囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞