中国北方禁人民用煤 “見煤就拆爐 冒煙就扒房” 多地無法供暖受凍

179 回覆
163 Like 3 Dislike
滅貧有功
少有德政 (對我哋黎講
先讓一小撮人富起來
30年後唔夠人有錢就要俾人收皮了

先讓一部分人富起來,再消滅富不起來的,最終達致共同富裕
中國冇西伯利亞嗰d荒野起集中營,所以我建議中共應該向俄羅斯租地,係嗰到起集中營教化班低端人口

其實有,可以睇下甘肅「立新農場」

殘體資料:https://medium.com/@zhongxuebeichuan/即将完工的新夹边沟长什么样-eb2c937421be
留名睇求香港打救
有無人覺得似赤柬
個banner掛去郊外燒烤場,趕走自由行。
解決貧窮人口最簡單方法:

解決窮人,咪冇貧窮人口咯
wfc

窮人就死撚開啦
https://youtu.be/jFRIFDtJ3iU

河北農婦說:“不讓燒炕,不讓做飯,不讓人吃飯了……” 還得簽字,表示自己同意。

真係用水泥封撚左嗰爐

咩年代,仲用呢種爐,唔怪得北京空氣差得咁離譜啦,幫佢改成輸氣啦

有錢改就唔洗做低端人口啦

以前走難落嚟啲人住徙置區 都已經用火水爐架啦
支那係咪落後到咁呀

細個返大陸真係仲燒緊煤

因為燒煤平好多 所以好多都冇換

而加火水比以前貴好多啦
習總之前講滅貧
講到做到
真漢子啊
十九大又話要富一齊富
一個都不能甩隊
呢加
真係...

到今日我仲聽到有人話係北京d官做多左
唔關維尼事

唔咁講唔通話:維尼叫我地做架!
中共果然係最排華嘅政權
扒房
點解唔反抗?
唔抗共下場就係咁
先讓一小撮人富起來
30年後唔夠人有錢就要俾人收皮了

先讓一部分人富起來,再消滅富不起來的,最終達致共同富裕

少有德政 (對我哋黎講

佢哋就係嗰每日150
認真有咩問題

經crosscheck多個post,最新確信五毛名單臚列如下:

三色貓法國佬巫斯義極右派政治家Coffee@Gladiclusnewlife、JR、RedBaron = Epiphany、dewi、bbchu、D_Wade、Spurs_Leonard、十卜Ching、侵B、民國復興、群龍共舞、霍金轉身、優美開始、黑腸盧卡庫 = 國語好手、返六日唔撚易、追捕兩米黑鬼、吾系甘開心牙、社會主義者佛利民、小翁翁、毛澤東、晚媚
唔知會凍死幾多人
點解唔反抗?
唔抗共下場就係咁

因為唔可以激嬲共產黨
解決霧霾既方法,就係殺死用煤炭既窮人
廠商繼續挖煤、污染環境
屌 中國究竟久發生乜撚野事
樣樣都亂鳩咁黎
咁大社會問題都冇學術界參與
d政策好似全部由維圍阿伯諗出黎咁

學術界得番維園阿伯

敢出聲果班89年變哂屎餅啦

仲有新一代知識份子嘛

今次都幾多人出聲,肯定又會借機捉一班
唔知會凍死幾多人

領導仲要見女就姦,見錢就搶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞