張敬軒 HINS (8) 降兩度2018紅館演唱會 特別嘉賓:張敬車

1001 回覆
101 Like 2 Dislike
JUNON是一間全新的高級法國餐廳,為合和實業有限公司之附屬機構。

感覺間餐廳會好貴

都唔係target on我地呢d蟻民架啦
但係個中文名 ...成件事cheap曬

幾個月前有巴打話返合和個陣見到張生? 可能就係呢件事
JUNON是一間全新的高級法國餐廳,為合和實業有限公司之附屬機構。

感覺間餐廳會好貴

血巴又改名

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

血巴又改名

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有半個月

血巴又改名

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有半個月

1月有新歌聽

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有半個月

1月有新歌聽

呢兩個禮拜會唔會好難捱

血巴又改名

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有14日,出唔出得切新歌…

感覺間餐廳會好貴

Search過下個餐廳原來都幾耐歷史

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有半個月

1月有新歌聽

呢兩個禮拜會唔會好難捱

感覺間餐廳會好貴

陳生入去試工

感覺間餐廳會好貴

陳生入去試工

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有半個月

1月有新歌聽

呢兩個禮拜會唔會好難捱

唔係有首電影主題曲coming soon 咩

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

仲有半個月

1月有新歌聽

呢兩個禮拜會唔會好難捱

唔係有首電影主題曲coming soon 咩

首歌好撚難聽

感覺間餐廳會好貴

陳生入去試工

聽住先

血巴又改名

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

兩個世界兩個禮拜很想發生終於發生

血巴又改名

改名都屌

改名避負皮

唔好諗住可以走數

兩個世界兩個禮拜很想發生終於發生

一切多完美 彷似一場戲
軒仔擲6位數買電競設備 (東網)

張敬軒出席《英皇電競菁英盃2017:皇者之路》總決賽,接受訪問時,軒仔透露自己係打機愛好者,最鍾意就係打格鬥遊戲,不過電競就係入門級,更大讚洪卓立(Ken)係公司嘅電競能手,又指電競好講求團隊合作,以前自己係獨行俠,依家上網有團隊,更會約Ken一齊組隊打機。問到有冇廢寢忘餐,軒仔笑言:「一日三餐放晒電腦旁邊,我覺得電競對我嚟講,唔單只係追求分數,係追求個成就感,同埋已經慢慢變成咗一個產業。有奬金又有奬品會,今次呢個活動係想得到更多人關注,因為電競已經變成一項運動。」

軒仔表示上個月以6位數入手了第一批電競設備,因為電競都需要啲行頭,而設備質素都好好,除咗用嚟打電競之外,亦可以用嚟做音樂方面嘅工作。他指電競運動帶動了很多產業,所以會考慮成立一間公司去製作電競音樂,因為外國已經好蓬勃,只係香港比較少人做,更笑言自己係香港第一代做電競配音嘅藝人:「以前有一個遊戲,我就配其中一個角色,全部都係嗰啲,哈!嘻!啊!嗰啲聲。」更會做電競主題曲,因為音樂係帶起遊戲氣氛嘅主要因素,笑言今日嚟係別有用心,希望同老闆楊受成能夠投資電競音樂嘅label。

問到今日軒仔點解唔一齊落場打機,他即笑言現場有咁多高手,費事獻醜,還覺得做新一代嘅藝人難度高咗好多,同埋學好多新嘢,加上自己係與時並進嘅人,都會多啲玩社交平台,拍吓片:「其實都覺得幾好玩,唔係再好似以前淨係唱歌咁單一,真係要學好多野,所以要參加吓啲職業在培訓。真係有㗎,間唔時公司啲同事都會brief吓我哋呢牌有啲乜嘢hit,我就主要培訓寫無聊嘅hashtag,除咗做音樂,都想帶開心畀大家。」又搞笑指好友王菀之漸入佳境,而容祖兒嘅發文內容就特別有趣。

幫電競配音係咪跑online
電競主題曲係咪雪花抄
又會成班蛋記人忽然咁熱衷打機

講起雪花抄春青春回憶返哂黎

軒少好用 仲有琪琪

軒少好用 仲有琪琪

最愛屎塔肥 翻查資料原來有kay

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞