香港邊間扒房正?

110 回覆
2 Like 7 Dislike
Ruth's Chris 牛油上碟唔正宗,BLT落鹽太多但係麵包幾好食,Morton of Chicago wet age次一級,肉味唔夠濃,grand Hyatt Steakhouse 之前食過幾次都唔錯,但係doneness 唔夠準

講咁多野即係邊間先好呀royal級
呢個價錢 我只諗到以嘅 法式牛扒屋
土瓜灣哥登堡
上面有人提到ruth's chris,但要千頭一個人
好有紀念性嘅日子先去啦
500一個我建議cwb 登龍街alto

其實都得,睇你點叫
蟹餅
16oz oz rib eye share
side dish
甜品(送既)
開多支水
1k左右埋單
上面有人提到ruth's chris,但要千頭一個人
好有紀念性嘅日子先去啦
500一個我建議cwb 登龍街alto

其實都得,睇你點叫
蟹餅
16oz oz rib eye share
side dish
甜品(送既)
開多支水
1k左右埋單

甜品係唔係講生日/紀念日先送
Ruth's Chris 牛油上碟唔正宗,BLT落鹽太多但係麵包幾好食,Morton of Chicago wet age次一級,肉味唔夠濃,grand Hyatt Steakhouse 之前食過幾次都唔錯,但係doneness 唔夠準

我啱啱都想問
doneness唔夠準都講得出,係唔準既一野彈埋去叫佢換啦,你照食咪即係自己都唔肯定囉

我啱啱都想問
doneness唔夠準都講得出,係唔準既一野彈埋去叫佢換啦,你照食咪即係自己都唔肯定囉

連登特秀級會員

我啱啱都想問

我梗係有叫佢換啦,但係我比千幾蚊一位食飯梗係唔expect要佢換,如果你要扒房grand Hyatt Steakhouse 算係我食過最好,但係我食過最好食嘅牛扒唔係扒房食,係Gia trattoria italiana 食嘅 Fiorentina Toscana,係意大利chianina beef嘅T骨扒(porterhouse )
Westwood Carvery 普通cut $500左右
Amigo 500邊夠比
la vache
上ig睇相

睇過 好似得一款食?

抵食不過一定唔係靜
西營盤 the den 兩個人1000埋到單
澳洲牛 家庭式經營 地鐵出口行3分鐘 但佢啲扒係計重量收錢 個日個款牛得番啲大size就會貴啲 佢有rump好正 瘦得黎重肉味
Westwood Carvery 普通cut $500左右

個slow cook prime rib好正
但凈係得牛ok, 蟹餅都做得差
同埋小店格局 唔是條條囡鐘意
Wooloomooloo 係唔錯,但2個人1K 落唔到樓
留名
element civic square既 tango

試完唔駛再出去搵扒房
大快活早餐
lm
唔識食又要學人食 落到口你分得出?

大快活早餐同和牛都分唔到
巴打去驗驗好

大快活早餐同和牛都分唔到
巴打去驗驗好

可能食咗假和牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞