香港邊間扒房正?

110 回覆
2 Like 7 Dislike
KT 工廈 夠靜
之前聽講太子有間食扒唔錯 唔知叫金_

金鳳同飛鷹

太子名寶石 屌打呢2間

名寶石食屎啦
冇鐵板嘅扒餐

鐵板成日整熟我塊扒啵
跑馬地
la vache
上ig睇相

食過,覺得一般,反而個貼品幾好食
上面有人提到ruth's chris,但要千頭一個人
好有紀念性嘅日子先去啦
500一個我建議cwb 登龍街alto
直上Morton’s
攻頂
Ruth's Chris 牛油上碟唔正宗,BLT落鹽太多但係麵包幾好食,Morton of Chicago wet age次一級,肉味唔夠濃,grand Hyatt Steakhouse 之前食過幾次都唔錯,但係doneness 唔夠準
連登仔推介西營盤果間
$500 per head 食金鳳飛鷹?

平時口痕想平平地食大啖肉都可以食下既 同大家樂差唔多 一舊水一位到姐
今次男朋友生日想食好少少
生日請佢食飛鷹佢應該會好sad
連登仔推介西營盤果間

上網搵緊 crafty cow?
Ruth's Chris 牛油上碟唔正宗,BLT落鹽太多但係麵包幾好食,Morton of Chicago wet age次一級,肉味唔夠濃,grand Hyatt Steakhouse 之前食過幾次都唔錯,但係doneness 唔夠準

巴打睇黎有啲研究
留名

ruth chris steak house?
amigo?

第一間好似都唔錯
Amigo有啲貴 但啲裝修舊得好正!

上網係咁搵緊 見到幾間好似都唔錯
1. TST Wooloomooloo Steakhouse
2. CWB Alto
3. 中環 beefbar (貴)

Alto 有海景,氣氛環境一流,星期一有buy 1get1free
味道還可以
連登仔推介西營盤果間

上網搵緊 crafty cow?

ollies

巴打睇黎有啲研究

梗係啦
人地食桃都食Royal 級 普通人訂唔到
Outback Steak House唔錯
但如果樓主本身都打算洗成千蚊,買兩塊A4/A5和牛再自己煎可能仲爽。
識食一定去Morton's of chicago

Morton真係我食過最好既餐廳,兩個人1500落樓,飽到食唔哂
Cafe de coral

Yummy
Macdonald :

Or cafe de coral
樓主你要咩水準先
一係自己去高級超市肉檔買自己煎
你要食到肉味個啲中上環半山跑馬地個啲肯定啱你要求
香港中文大學
你得500budget想幾正
porterhouse幾好既 500一位應該夠食lunch
文華扒房
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞