DC睇唔睇到比外星人入侵就係依D感覺呀

146 回覆
233 Like 17 Dislike
其實啲人屌JL既位avg 1都中哂咁濟 Loki大軍完全比唔到滅世既感覺,Hulk一拳秒人地一架戰艦,最尾Loki仲要比Hulk當豆袋玩
Civil war本身成套好地地,打得夠哂好睇,點知睇到最後,原來個幕後黑手搞咁多野既原因係嬲緊avengers冇對住奧創唱今天我 bvs老母撞名嗰度係表達得柒姐,大佬你呢度直頭係條idea本身弱智

成個紐約市打到殘晒,政府又出導彈叫無

bvs 你lex夠因為細個被老豆打無神救佢啦

呢樣野bvs已經好清楚咁交代左lex係個瘋狂科學家+自大狂,開宗明義話想食花生睇son of krypton vs bat of gotham,個動機好明確喎。但civil war個幕後黑手 本身仲估佢係啲九頭蛇信徒,黑豹臨殺佢前會好冷靜咁講句hail hydra,點知個原因真係人唔笑狗都吠

Zemo一日之間死曬屋企人而痴左線
一心想報仇
但係ultron死左
唯有將憤怒轉向班英雄
得你lex可以瘋狂,Zemo唔可以一樣係癲架?

Ultron 究竟係邊個整出黎?
歸根究底的確係Avg班仆街

宜家講緊zemo個理由合唔合理
Avg侮唔仆街係另一回事

Avg整Ultron > Ultron vs Avg害死zemo 一家 >zemo 找班仆街晦氣
咁合唔合理?

我咪話合理囉
點解DC死忠仲要死雞撐飯蓋
而家係人地條Trailer仲受歡迎過你套大作
明明Marvel已經開晒路教你要點做先受歡迎
係都要自己拍柒佢
仲要搞到d死忠要用一萬個藉口拉Marvel落水證明WB都唔係拍得好差者
請給DC一個機會
請為DC說聲加油
唔好咁啦 兩邊智商唔同 一邊一係智能叛變 一係外星人進場清洗太平地 另一邊就只係少少野心霸個廢墟嚇一個一家四口就心滿意足
超人係希望嘅象徵,連超人都失去希望先叫真正嘅絕望

復仇者又帶出左咩野 蕉蕉蕉彭彭彭團結就是力量

: What's your ability?
: I'm rich

加油啦

咁係咪定義dc片做cult片會適合d﹙英雄片唔一定要商業化﹚
因為明顯zack唔係由觀眾角度出發﹙但高層係﹚

我真係未見過一套cult成本要咁多
Dc用咁多錢打小眾市場真係一流

都話wb開善堂架啦
為小眾服務

帶出左 "you cant save the world alone"
然後超人一個人打曬
點解vision咁廢咁既?
雷神隻眼係咪真無無得醫?
個鎚又點?

搵唔到野講?
一套MOS都贏
一套MOS都贏

https://youtu.be/d_N4lCmgKTA
電視機幕真係屈撚哂機
我講句公道話

我兩邊都有睇,覺得Marvel 真係好合家歡,好公式。

係好收得,不過拍電影真係好睇你係想巿場導向,定你有d野真係好想講

下下餵到去觀眾咀邊真係好無意思,又下下都係餵bbq、打不死既超級英雄,我唔知你地點諗,不過真係悶

係會有驚喜,好似logan咁,不過logan之前拍左幾多合家歡
頭3集都係Erik做奸,要滅世,要輸比prof x,係之後好好多,有返d正義既反思,例如erik咁做唔係錯曬,佢都係比人類殘酷對待先會咁,咁佢有無錯?

有反問,有思考比到觀眾去諗,下次又會再刺激到另一d導演去發掘另一d問題,或者想觀眾去諗既題目

我唔能夠話邊d問題係好,邊d題目先夠深入,

不過我覺得做電影起碼都係要有心去做呢回事,

每次換湯不換藥去打怪 救世,巿場主導拍攝既內容,只會不斷低俗下去,實非觀眾之福
batman又係玩錢
ironman又係玩錢
點解ironman有用咁撚多
我講句公道話

係好收得,不過拍電影真係好睇你係想巿場導向,定你有d野真係好想講

下下餵到去觀眾咀邊真係好無意思,又下下都係餵bbq、打不死既超級英雄,我唔知你地點諗,不過真係悶

係會有驚喜,好似logan咁,不過logan之前拍左幾多合家歡
頭3集都係Erik做奸,要滅世,要輸比prof x,係之後好好多,有返d正義既反思,例如erik咁做唔係錯曬,佢都係比人類殘酷對待先會咁,咁佢有無錯?

有反問,有思考比到觀眾去諗,下次又會再刺激到另一d導演去發掘另一d問題,或者想觀眾去諗既題目

每次換湯不換藥去打怪 救世,巿場主導拍攝既內容,只會不斷低俗下去,實非觀眾之福

JL
我講句公道話

公式最多都係dr strange同ironman嘅origin啫
antman 加入heist元素 應該創咗先河?
ca 3 無人想毀滅世界打怪救世
homecoming 都無人要破壞地球

近年打怪好似係得doomsday? steppenwolf?
我講句公道話

公式最多都係dr strange同ironman嘅origin啫
antman 加入heist元素 應該創咗先河?
ca 3 無人想毀滅世界打怪救世
homecoming 都無人要破壞地球

近年打怪好似係得doomsday? steppenwolf?

所以有d心嗡

突顯唔到 hope peace justice果樣野
batman又係玩錢
ironman又係玩錢
點解ironman有用咁撚多

batman有套甲叫hellbat,屌打ironman啦
睇完jl.....我感覺係
marvel係努力拍好大家鐘意睇既英雄電影
而dc係夾硬要觀眾鐘意佢既電影
DC所塑造既史詩式場景,係真係叫epic

Marvel真係一個令我有深刻印象既場景都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞