DC睇唔睇到比外星人入侵就係依D感覺呀

146 回覆
233 Like 17 Dislike
其實啲人屌JL既位avg 1都中哂咁濟 Loki大軍完全比唔到滅世既感覺,Hulk一拳秒人地一架戰艦,最尾Loki仲要比Hulk當豆袋玩
Civil war本身成套好地地,打得夠哂好睇,點知睇到最後,原來個幕後黑手搞咁多野既原因係嬲緊avengers冇對住奧創唱今天我 bvs老母撞名嗰度係表達得柒姐,大佬你呢度直頭係條idea本身弱智

成個紐約市打到殘晒,政府又出導彈叫無

bvs 你lex夠因為細個被老豆打無神救佢啦

呢樣野bvs已經好清楚咁交代左lex係個瘋狂科學家+自大狂,開宗明義話想食花生睇son of krypton vs bat of gotham,個動機好明確喎。但civil war個幕後黑手 本身仲估佢係啲九頭蛇信徒,黑豹臨殺佢前會好冷靜咁講句hail hydra,點知個原因真係人唔笑狗都吠

Zemo一日之間死曬屋企人而痴左線
一心想報仇
但係ultron死左
唯有將憤怒轉向班英雄
得你lex可以瘋狂,Zemo唔可以一樣係癲架?
如果復聯3搵查導拍一定型到爆炸~DC就衰劇本

我驚得返10%+老母同名

關咩係丫,劇本問題,你M記SET定好個劇本,查導負責畫面成件事咪好正囉

咁就唔好做導演啦

導演一定要做埋編劇果份架?

成個theme+storytelling根本係director要handle哂

無錯呀
所以DC咪咁仆街
StoryTelling來計 Zack Snyder真正垃圾級別
要成套漫畫比佢跟住拍先識

On9,話明導演唔洗理編劇?劇本係電影的靈魂
一劇之本,即做總統唔洗理國家的經濟架?

話明bvs,但原來最後係三巨頭打dd,你掛羊頭賣狗肉都算啦
仲要係條預告度話埋俾人知,有無再7d呀

人地咪講左,外星人都對付唔到佢地,你派個幾個士兵有鳩用
佢就係要佢地內戰,咁先岩標題,你估你地bvs但打得幾分鐘一提老母和解

我正想講個戲名

Batman v Superman唔同vs
V係類似crossover 乜乜x乜乜 咁 ﹙又唔係100%crossover,因為依個版本batman未有solo﹚
類似二人相遇咁意思

咁都講得出

2014年已經講過
https://www.cosmicbooknews.com/content/zack-snyder-explains-v-batman-v-superman-dawn-justice

之前bvs上果陣就討論過
就算導演係咁講
但普遍既人都接受同get唔到
btw 連戲名都有深度過人

其實係咪無人再用作者論睇商業片
因為我見好多人只用觀眾優先個角度去分析/評價﹙唔係批判緊觀眾,只係見主流討論都係圍繞觀眾,想帶d新角度﹚

只能講Zack平時係腦入面ff太過火
佢拍出嚟既野解釋唔到佢腦入面既野
所以作者論套用唔到落佢到
重有商業片係拍俾大眾睇
睇得明係首要條件 要賺錢要人氣乜都好
所以觀眾鍾意重要過好多野

咁係咪定義dc片做cult片會適合d﹙英雄片唔一定要商業化﹚
因為明顯zack唔係由觀眾角度出發﹙但高層係﹚

我真係未見過一套cult成本要咁多
Dc用咁多錢打小眾市場真係一流

話明bvs,但原來最後係三巨頭打dd,你掛羊頭賣狗肉都算啦
仲要係條預告度話埋俾人知,有無再7d呀

人地咪講左,外星人都對付唔到佢地,你派個幾個士兵有鳩用
佢就係要佢地內戰,咁先岩標題,你估你地bvs但打得幾分鐘一提老母和解

我正想講個戲名

Batman v Superman唔同vs
V係類似crossover 乜乜x乜乜 咁 ﹙又唔係100%crossover,因為依個版本batman未有solo﹚
類似二人相遇咁意思

咁都講得出

2014年已經講過
https://www.cosmicbooknews.com/content/zack-snyder-explains-v-batman-v-superman-dawn-justice

之前bvs上果陣就討論過
就算導演係咁講
但普遍既人都接受同get唔到
btw 連戲名都有深度過人

其實係咪無人再用作者論睇商業片
因為我見好多人只用觀眾優先個角度去分析/評價﹙唔係批判緊觀眾,只係見主流討論都係圍繞觀眾,想帶d新角度﹚

只能講Zack平時係腦入面ff太過火
佢拍出嚟既野解釋唔到佢腦入面既野
所以作者論套用唔到落佢到
重有商業片係拍俾大眾睇
睇得明係首要條件 要賺錢要人氣乜都好
所以觀眾鍾意重要過好多野

咁係咪定義dc片做cult片會適合d﹙英雄片唔一定要商業化﹚
因為明顯zack唔係由觀眾角度出發﹙但高層係﹚

我真係未見過一套cult成本要咁多
Dc用咁多錢打小眾市場真係一流

屌 比錯負皮
其實啲人屌JL既位avg 1都中哂咁濟 Loki大軍完全比唔到滅世既感覺,Hulk一拳秒人地一架戰艦,最尾Loki仲要比Hulk當豆袋玩
Civil war本身成套好地地,打得夠哂好睇,點知睇到最後,原來個幕後黑手搞咁多野既原因係嬲緊avengers冇對住奧創唱今天我 bvs老母撞名嗰度係表達得柒姐,大佬你呢度直頭係條idea本身弱智

呢樣野bvs已經好清楚咁交代左lex係個瘋狂科學家+自大狂,開宗明義話想食花生睇son of krypton vs bat of gotham,個動機好明確喎。但civil war個幕後黑手 本身仲估佢係啲九頭蛇信徒,黑豹臨殺佢前會好冷靜咁講句hail hydra,點知個原因真係人唔笑狗都吠

Because I’m CRAAAAAAAAZYYYY
That explains everything

一心想報仇
但係ultron死左
唯有將憤怒轉向班英雄

Ultron 究竟係邊個整出黎?
歸根究底的確係Avg班仆街

一心想報仇
但係ultron死左
唯有將憤怒轉向班英雄

宜家講緊zemo個理由合唔合理
Avg侮唔仆街係另一回事

一心想報仇
但係ultron死左
唯有將憤怒轉向班英雄

宜家講緊zemo個理由合唔合理
Avg侮唔仆街係另一回事

Avg整Ultron > Ultron vs Avg害死zemo 一家 >zemo 找班仆街晦氣
咁合唔合理?

一心想報仇
但係ultron死左
唯有將憤怒轉向班英雄

agger,所以我覺得CW入面Zemo係覺得Avengers佢地都係殺佢全家ge兇手
老實講呢個情況下,Avengers 出唔出動對死左家人ge個班人黎講佢地都係殺人兇手之一
有無人留意到路蘭係JL同bvs既executive producer

http://m.imdb.com/title/tt0974015/fullcredits/producer?ref_=m_ttfc_4

個估仔其實算係咁
有無人留意到路蘭係JL同bvs既executive producer

http://m.imdb.com/title/tt0974015/fullcredits/producer?ref_=m_ttfc_4

個估仔其實算係咁

bvs都算,JL有咩故仔?

個估仔其實算係咁

吾母無睇之前既獨立片都知d角色 好似lois同martha
救醒超人果到都好睇既,不過交代得太快

同埋bruce 由bvs,覺得superman係未知既能力,對可以救人類,但係都對人類有好大威脅;至到JL,要救返醒superman直頭想救到同Wonder Woman嘈交,個心理變化好唔明顯,好似兩個人咁 有d鳩
DC狗慘到要拎2012年嘅AVG打飛機
仲要慘撚到明明人地AVG1票房爆發
拍法仲要令所有人驚嘆
都要比佢地批評話唔史詩

最撚慘係AVG1連核彈都出埋
JL仲保護緊個四人家庭炸

垃圾DCEU

垃圾avg
dlc都唔識出

個估仔其實算係咁

同埋bruce 由bvs,覺得superman係未知既能力,對可以救人類,但係都對人類有好大威脅;至到JL,要救返醒superman直頭想救到同Wonder Woman嘈交,個心理變化好唔明顯,好似兩個人咁 有d鳩

其實點解要特登提防超人
ww aquaman flash呢堆人就無威脅咩

個估仔其實算係咁

其實點解要特登提防超人
ww aquaman flash呢堆人就無威脅咩

咁JL都算解釋左 你見超人幾屈機
You can’t save the world alone.......unless you’re Superman
啱呀,希望JL2會有改善,但係史前大戰夠晒末日FEEL

有先算啦

loki唔係一個勁boss
但荒狼係勁boss
executive producer有時淨係管住d錢點駛

老老實實除左mos條橋好明顯係Nolan度之外,我唔覺之後d系列Nolan係創作同拍攝上有參與
屌你老母
幻視好撚慘
Ca今集個樣型撚到

John wick
DC VS Marvel = 巴西 VS 德國
點解vision咁廢咁既?
雷神隻眼係咪真無無得醫?
個鎚又點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞