DC睇唔睇到比外星人入侵就係依D感覺呀

146 回覆
233 Like 17 Dislike
如果復聯3搵查導拍一定型到爆炸~DC就衰劇本

我驚得返10%+老母同名

關咩係丫,劇本問題,你M記SET定好個劇本,查導負責畫面成件事咪好正囉

咁就唔好做導演啦

導演一定要做埋編劇果份架?

一個導演,連編劇都管唔到,叫乜鳩好導演呀?
cy 林鄭聽鳩曬土共指揮咁,你又盲撐佢地叫做好特首

on99

簡言之,導演係用劇情同演員表達自己思想嘅人。

電影導演同時運用咗演員嘅身體及情緒/視線嘅選擇/光線嘅調度/畫面嘅構成/剪接嘅邏輯/音聲嘅搭配,將某個劇本呈現於影像屏幕上,從而將呢個劇本(以及如果有啲講話:佢嘅思想)表現畀觀眾嘅人。

電影工業涵蓋多元嘅專業技術,從製片,攝影,燈光,美術指導,場務,演員,錄音,混音,後期特效等,十分龐雜。絕大多數現代電影導演無法廣泛專精以上各項專業技術,但佢仍可以支配旗下所有各該部門嘅專業人士,依照佢嘅意志工作。

關咩係丫,劇本問題,你M記SET定好個劇本,查導負責畫面成件事咪好正囉

咁就唔好做導演啦

講到zack 比人迫害咁

屌你做director 做到咁都有人盲撐
淨係識搞畫面,轉行去做揸機/後製部門啦屌你老母

人地出面15萬個簽名要佢個導演CUT,動作戲黎講佢係真係top1喎

咁就唔好做導演啦

導演一定要做埋編劇果份架?

成個theme+storytelling根本係director要handle哂

咁就唔好做導演啦

人地出面15萬個簽名要佢個導演CUT,動作戲黎講佢係真係top1喎

你又唔諗下幾多人屌/負皮套戲
開頭段batman好似唔係查導拍架wo,定我搞錯左呀

個段係呀
開頭超人同細路個段先係joss

個段係呀

唔係,做賊果個演員講左,Joss拍果場,然後WB改JOSS劇本。
查乜撚野導
zack點譯查呀 普通話?

咁就唔好做導演啦

15萬隻on9 盲撐 DC 狗
director cut, MOS 同 BVS 咪一撚樣咁垃圾

最大問題係佢根本唔識講故事
下下都好似睇書skip 單元黎睇咁
一時東一時西,無啦啦又咁咁咁
左一忽右一忽,角色分配又唔平衡
Batman fans表示DC而家真係垃圾到

我屌你我入黎係睇BATMAN,你比啲咩我睇呀?除左開頭果到好正

joss拍架

個段係呀

唔係,做賊果個演員講左,Joss拍果場,然後WB改JOSS劇本。

關你撚事咩

賤種垃圾狗BABYGROOT
好撚心你就收鳩皮啦
掉撚曬dc 狗架

咪撚柒再留言啦屌你老母臭化閪

扮晒中立,一有機會就本性盡現

我屌你我入黎係睇BATMAN,你比啲咩我睇呀?除左開頭果到好正

joss拍架

我有點懷疑喎,成件事好ZACK SNYDER ,可能係重拍

joss拍架

咁你去死啦

joss拍架

咁你去死啦

神又你鬼又你

joss拍架

http://comicbook.com/dc/2017/11/25/justice-league-wb-changed-joss-whedons-opening-scene/
屌,呢d 先係路,我要嘅絕望呀

zeck負責執動作場面、分鏡構圖etc

joss拍架

http://comicbook.com/dc/2017/11/25/justice-league-wb-changed-joss-whedons-opening-scene/

關你撚事咩垃圾閪

賤種垃圾狗BABYGROOT
好撚心你就收鳩皮啦
掉撚曬dc 狗架

咪撚柒再留言啦屌你老母臭化閪

扮晒中立,一有機會就本性盡現

絕望≠黑暗ok?
我地dc狗走嘅係黑暗風
Marvel畫面太光

joss拍架

正確呀,有乜理由拍個comedic scene出黎
其實啲人屌JL既位avg 1都中哂咁濟 Loki大軍完全比唔到滅世既感覺,Hulk一拳秒人地一架戰艦,最尾Loki仲要比Hulk當豆袋玩
Civil war本身成套好地地,打得夠哂好睇,點知睇到最後,原來個幕後黑手搞咁多野既原因係嬲緊avengers冇對住奧創唱今天我 bvs老母撞名嗰度係表達得柒姐,大佬你呢度直頭係條idea本身弱智

絕望≠黑暗ok?
我地dc狗走嘅係黑暗風
Marvel畫面太光

JL黑係邊?水行俠粒lin?
諗起大超同Flash鬥快救一家人場戲就嬲
其實啲人屌JL既位avg 1都中哂咁濟 Loki大軍完全比唔到滅世既感覺,Hulk一拳秒人地一架戰艦,最尾Loki仲要比Hulk當豆袋玩
Civil war本身成套好地地,打得夠哂好睇,點知睇到最後,原來個幕後黑手搞咁多野既原因係嬲緊avengers冇對住奧創唱今天我 bvs老母撞名嗰度係表達得柒姐,大佬你呢度直頭係條idea本身弱智

問JOSS

唔好拖底我地dc 狗d 質素啦好無...........

如果thor係avg1戰力正常發揮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞