旅行社比較

143 回覆
2 Like 11 Dislike
想幾時去埃及

一月頭呀

咁永安,康泰?

去埃及
仲有間叫金怡
佢成日話自己係埃及專家
你可以望望

永安 康泰 最多普通客
最大路咁
有無巴打熟大陸團 帶阿媽去有無邊間平靚正

短線- 達美(貴小小但質素好d) 滙景(平)
長線-永安 中旅

短線- 達美(貴小小但質素好d) 滙景(平)
長線-永安 中旅

唔該
想幾時去埃及

一月頭呀

咁永安,康泰?

呢D同美麗華係咪又差唔多
成日覺得大路旅行社係差唔多
翠明金怡呢D小數先有真正唔同
長線 都係JETOUR CHARMING KUONI
短線 是鳩但喇
認真 jet tour 翠明 勝景 , 呢3間先叫有水準, 一分錢一分貨, 跟d 平團 , 真係辛苦自己
認真 jet tour 翠明 勝景 , 呢3間先叫有水準, 一分錢一分貨, 跟d 平團 , 真係辛苦自己

而家睇緊金怡同翠明比較緊

Jet TOUR連埃及都冇

你跟呢d 遠, 又自由行唔方便既團, 一係翠明, 一係勝景. 其他係浪費時間金錢. 貴, 係有原因. 因為其他個d 係真係好撚垃圾.

你跟呢d 遠, 又自由行唔方便既團, 一係翠明, 一係勝景. 其他係浪費時間金錢. 貴, 係有原因. 因為其他個d 係真係好撚垃圾.

求經驗分享談
Btw點解sunxxxxxxx可以平到洗黑錢咁

你睇下佢啲歐洲團得六七日去幾多個國家
你啲錢比黎坐車
狗都不屌

職員又串

上年二月問佢比六月英國資料
我都知頂多出到復活節
之後叫佢比復活節參考
佢話個團冇得咁參考
串到好似趕客

呢間“花” 如果你細心望清楚佢d行程 真係是q旦到左果個國家就當去左
d大景點/博物館都可能會無左 (可能入場費貴掛
跟佢去 直頭浪費旅行quota
仲有團友質素都會

求經驗分享談

跟過永安去北歐, 搵到最top 個d 團, 已經係講緊5皮野一個人個d. 價錢仍然係平過勝景遊同package 幾千蚊. 我想報勝景係已經full 晒. 問翠明一樣full 晒. 靜番永安. 咁你都估到賣淨蔗實有原因.

d 野食係好撚唔掂. 可以有d 晚餐係4款自助野你揀就叫晚飯. 我end up 有3晚係自己另外俾錢叫野食.

求經驗分享談

跟過永安去北歐, 搵到最top 個d 團, 已經係講緊5皮野一個人個d. 價錢仍然係平過勝景遊同package 幾千蚊. 我想報勝景係已經full 晒. 問翠明一樣full 晒. 靜番永安. 咁你都估到賣淨蔗實有原因.

d 野食係好撚唔掂. 可以有d 晚餐係4款自助野你揀就叫晚飯. 我end up 有3晚係自己另外俾錢叫野食.

慘到咁
永安已經叫比較貴嘅街坊旅行社

不過上次跟美麗華去地中海D團友清一色藍絲

PISH
jet tour 翠明 勝景 團友都高汁D喇 全部中產 有教養
其他個D團 D團友咪住屋村個D囉
jet tour 翠明 勝景 團友都高汁D喇 全部中產 有教養

所言甚是
翠明假期,9天埃及

以下係小弟粗略估計佢賺你幾錢

Movenpick Cairo x 2, HKD 350 per person x 2 nights
Hilton Hurghada x 2, HKD 200 per person x 2 nights
Luxury cruise x 3, 由於無講坐咩,但都唔會坐貴野嫁啦, M/Y Mirage, HKD 2,400 per person

Domestic flight, Cairo to Aswan, HKD 2,000 per person

剩低既錢就係入場費當你500蚊

一日用私人導遊,HKD 2,000 都好誇張嫁啦,係紅海仲要無導遊,姐係三日HKD 2000 x 3 = 6000, 如果一團20人, 姐係300蚊一個人

最後就係用車,一月紅海偏凍同埋近年污染好勁,但點解佢行程要去紅海?因為由樂蜀渣車去開羅,起碼要8個鐘,修路塞車隨時10個鐘,渣一渣去紅海,住多兩日,酒店又平,又唔洗加導遊錢。

咁多人share, 當你1000蚊係埃及坐跑車都夠啦

350 + 200 + 2400 + 2000 + 500 + 300 + 1000 = 6750

同埋埃及既導遊基本上會陪住你全程,因為人工太平,你可以出多少少佢跟全程。

但如果真係去,我會建議唔去紅海,應該直飛番Cairo留多兩日,去下Bazzar再day trip去Alexander。最後一晚係Fourseasons/Ritz Carlton食餐飯,唔貴又靚。
埃及要成團 金怡先得
翠明你見佢如果一個月前未轉剩如少量
應該係成唔到團

同意
有次跟美麗華啲垃圾老野團友係到曬自己去過乜乜乜,去每個景點都曬,但我夠去過曬,笑而不語。就知啲團友水平去到邊。仲有其他普通旅行社啲人成日遲會阻住你睇野
翠明假期,9天埃及

以下係小弟粗略估計佢賺你幾錢

Movenpick Cairo x 2, HKD 350 per person x 2 nights
Hilton Hurghada x 2, HKD 200 per person x 2 nights
Luxury cruise x 3, 由於無講坐咩,但都唔會坐貴野嫁啦, M/Y Mirage, HKD 2,400 per person

Domestic flight, Cairo to Aswan, HKD 2,000 per person

剩低既錢就係入場費當你500蚊

一日用私人導遊,HKD 2,000 都好誇張嫁啦,係紅海仲要無導遊,姐係三日HKD 2000 x 3 = 6000, 如果一團20人, 姐係300蚊一個人

最後就係用車,一月紅海偏凍同埋近年污染好勁,但點解佢行程要去紅海?因為由樂蜀渣車去開羅,起碼要8個鐘,修路塞車隨時10個鐘,渣一渣去紅海,住多兩日,酒店又平,又唔洗加導遊錢。

咁多人share, 當你1000蚊係埃及坐跑車都夠啦

350 + 200 + 2400 + 2000 + 500 + 300 + 1000 = 6750

同埋埃及既導遊基本上會陪住你全程,因為人工太平,你可以出多少少佢跟全程。

但如果真係去,我會建議唔去紅海,應該直飛番Cairo留多兩日,去下Bazzar再day trip去Alexander。最後一晚係Fourseasons/Ritz Carlton食餐飯,唔貴又靚。

如果自由行咁玩加埋機票已經貴過旅行團...
埃及要成團 金怡先得
翠明你見佢如果一個月前未轉剩如少量
應該係成唔到團

金怡同翠明係咪差唔多LEVEL

睇師兄你講完唔會再去銀行中心睇圂

所言甚是

不能同意更多 價錢決定團友

所言甚是

金怡好似平少少

希望同翠明同一水準

所言甚是

金怡好似平少少

希望同翠明同一水準

金怡都唔差架 低個三間少少
但高汁過其他垃圾

所言甚是

金怡好似平少少

希望同翠明同一水準

金怡 去埃及呢啲有水準 所以先好多都full到
翠明 jet tour 果啲專歐洲啲 所以埃及冇乜人報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞