WeChat Pay HK正式宣布與港鐵合作  QR Code入閘取代八達通變真!?

214 回覆
14 Like 396 Dislike
應該唔夠薑係閘機加qr code既, 如果咁數旺角尖咀d人一定塞番出路面... qr code買單程飛就唔出奇...

我睇啲鐵膠post就只係買飛姐

應該好似廣州咁, 買單程飛收支那寶
wechat用到既話 八達通會唔會收皮?

八達通幾撚時先肯進步下?
哇 好先進
買飛咋下嘛
用qr code入閘咪仲倒退過八仔
上撚到網咩
垃圾八達通再固步自封就死撚硬
玩撚完
咩年代仲有人俾錢坐港鐵
不嬲都做攝青鬼,一蚊都唔撚俾
wechat用到既話 八達通會唔會收皮?

八達通幾撚時先肯進步下?

八達通拍一下要幾耐, 支那寶掃一次qr 再上網authe要幾耐?

根本地鐵巴士果d分秒必爭既位, 只有offline 既工具先有用, 果d咩支那寶applepay全部未夠班同8仔玩...
佢cut八達通,我寧願買實體飛

×2
正有此意

關咩事,而家係正苦想收佢皮
3條八婆LOAD唔到已經可以塞死一個站
逼8仔進步

大膽預測:五年內8仔會畀支共系統收購or摺埋
都係嗰句, 政治操控

前者機會大好多

你唔賣 牌都唔俾你續

關咩事,而家係正苦想收佢皮

八達通裡面d人都唔介意收自己皮,完成政治任務實重重有賞
逼8仔進步

都係嗰句, 政治操控

前者機會大好多

你唔賣 牌都唔俾你續

洗咩直接買八達通... 買起港鐵就得啦
係wechat出個code俾部機掃

其實都成兩個月前既事
佢cut八達通,我寧願買實體飛

冇人轉用就下一步取消用貨幣,買實體飛都要用支拿 app
逼8仔進步

都係嗰句, 政治操控

到時就取消八達通,用番散銀
下一步五毛D Wade 論調:
多一個選擇唔好咩,又唔係唔俾再用8仔,仲可以迫8仔進步。
另一方面就讚we chat幾好用方便,狂數8仔缺點,為收購8仔,取消8你製造輿論
亦會講巴士公司,的士政府都要可以用we chat,講到係所有市民都係咁要求
ifan快啲寫信俾蘋果快手加八達通

係八達通唔畀 apple 加
無電唔洗入閘
好撚反智
屌你老母班撚樣一定未撚搭過公共交通工具
睇清,只用作買單程票,主要方便深圳河以北人士,入閘速度八達通無得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞