[突發]IOS版Gboard有速成同粵拼

130 回覆
23 Like 2 Dislike
都係用慣kaiboard
但中文轉打英文都係要㩒地球?

睇黎係,呢樣衰過原生

原生唔使㩒地球?
已經好耐冇用過原生
SET左3個輸入法, 而家想DEL返一個.....發覺搵唔到"設定"

點算
kaiboard雖然係好 但有時都會無啦啦變台語拼音 又會好疾
最後都係改返用原裝 陣間試埋gboard點先
點解我無建議字
用開iacces
留名試用
Gboard 好在左上角個G 可以直接search野 唔洗彈出去瀏覽器/youtube到search 仲可以直接share 埋, 但我嫌佢d制太細 有無得較大d 利申:筆劃撚
個拼音垃圾 android嗰個先係真粵拼
我打個o佢竟然冇個我字 打h出超多夷語嘅suggestion 香港人真係俾人睇少
點解無個'㗎'字
kaiboard一d都唔好用 原生仲好

Kaiboard好用既地方係佢唔洗轉輸入法同時打到中英文,甚至有字你唔識打用廣東話拼音都出到
正 由kaiboard出粵語拼音開始用都而家 始終google個詞語拼音好用d
打英文要唔要轉架?
慣左kaiboard 可以中英文可以一齊打

呢樣都係我唯一留戀kaiboard嘅地方

我都係
打英文要唔要轉架?

我都係

原生都做到啦
個拼音垃圾 android嗰個先係真粵拼
我打個o佢竟然冇個我字 打h出超多夷語嘅suggestion 香港人真係俾人睇少

我字唔係ngo咩
冇關聯字
打英文要唔要轉架?

我都係

原生都做到啦

無倉頡碼

同埋無數字~
kaiboard 可以中英文加數字一齊打
打英文要唔要轉架?

我都係

原生都做到啦

無倉頡碼

同埋無數字~
kaiboard 可以中英文加數字一齊打

中英數字 速成 拼音 中英字典 都夾埋同一個度好方便
係衰在emoji唔update
除非好熟字碼乜字都識打 唔係原生真係無咁好用
打英文要唔要轉架?

我都係

原生都做到啦

但原生打emoji要轉keyboard
個個都有好有唔好
非原生始終都係慢半拍
但中文轉打英文都係要㩒地球?

睇黎係,呢樣衰過原生

英文使乜轉 打完撳確認咪得

洗咩...加埋ENGLISH (US) 咪得.
點解無個'㗎'字

ga
大家每打完一個字有冇出建議字句,而家一粒字成日出啲冇相關但同一句,亦得一句 ,有啲1999,唔明再解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞