降魔的 (8)

1001 回覆
69 Like 14 Dislike
bug solved,老竇老母比果張相會消失姐係佢地比既車錢都係會消失
btw

仲慘過用月光寶盒

仲有個bug係,而家的士起錶咁貴,小儀金剛都唔發覺?

應該要有野唔按平時咁運行先會發現,
好似今集因為馬明兜左路佢地先見到馬明塊司機名牌
嚴重聲明,以下內容有劇透成份。

第13集劇情

馬季希望幫助家烈、莉芙免陷輪迴之苦,可是敢當卻教訓他別打亂亡魂的生活,否則只會害己累人而不願幫忙。但馬季執意再次返回麵店,敢當於是告知他如何令他解救兩人;但經過多次嘗試,馬季仍是失敗。馬季帶同敢當一同享受桑拿,馬季看出敢當留下來是因為不捨得晶晶,而敢當亦坦承此事。芷若(黃智雯飾)在醫院指示醫護人員處理受傷的病人,可是沒有人理會她;芷若發現全醫院好像沒有人看見她,只有一名叫Naomi的護士看見她,可是轉眼便不見了她。有為帶著儀器到晶晶家探索,敢當忍不住出手戲弄他。芷若看見展明(黃子恆飾)來到醫院,但對她視而不見。

第14集劇情

馬季聽見芷若的呼喚後接她上車,之後馬季遇上嘉一;但嘉一與旦叔均看不見馬季車上有客人。芷若冷靜下來,向馬季告知事情始末;馬季請敢當幫忙,敢當嘗試令芷若的靈魂返回肉身。有為都向旦叔低頭,向他借用靈異道具但嘗試召喚靈魂不果,敢當見此人多番對他不敬,出手對付他。馬季在芷若家與她看舊照片,突然大門一開展明進來,他看見馬季竟然在芷若家立時提高戒備。馬季欲於芷若面前試探展明是否有嫌疑,便向展明表示他有特別的能力。展明返回畫室,欲再種植黑鼠尾草以得到特別的能力,免再次不敵馬季

15集劇情

芷若跟從Naomi進入了醫院的負樓層,到達後她才發現男友根本不在那裡,周圍都是遊魂野鬼。這時Naomi才露出本來面目,指自己欲奪走芷若的肉身重生,更將芷若困在一間有日本軍官駐守的房間。馬季告知敢當芷若出事,敢當意識到芷若的靈魂在醫院某個空間內,活人不可以到達。馬季找貝娜幫忙,貝娜收到馬季電話托她帶同莉莉前往醫院,貝娜即使正洽談新主持工作也撇下前往幫忙。馬季打算離魂與敢當到鬼域救芷若,但怕遊魂野鬼搶走芷若的肉身,遂托莉莉幫忙看守。貝娜聽後便表示要替馬季看守肉身,敢當於是替她開天眼。
大家記得要block左出木衫呢條仆街
結局先再入呢啲post,好多小學雞劇透
大家記得要block左出木衫呢條仆街

Show Blocked User - 出木衫
會唔會最後係馬明已經一早浸死左
所有嘢都係佢幻想自己大個左所做嘅一切

會唔會佢一早死左 所以炒左車都唔死

咪臭係,咁高跌落去非死即傷啦

其實又唔一定
好多炒到架車爛晒個人都冇事

但由條橋飛落去喎

同埋唔知點解係公園玩果陣,馬明會見到細個嘅自己
唔喺同老豆老母一樣死咗,點會見到

佢應該係半人半鬼
所以死極都死唔去 又有陰陽眼

馬明會唔會係乜野天神轉世之類 畢竟都有紅眼魔
發覺近年高質劇都有黃子恆份
eu 踩過界 降魔的
eu 踩過界 降魔的

我覺得佢做男二唔錯既 但係男一就想像唔到
eu 踩過界 降魔的

仲有味想天開
奇情美食恩怨劇
eu 踩過界 降魔的

佢個古裝look真係不敢恭維
現代順眼好多
eu 踩過界 降魔的

佢做男一個套
會唔會最後係馬明已經一早浸死左
所有嘢都係佢幻想自己大個左所做嘅一切

其實又唔一定

但由條橋飛落去喎

佢應該係半人半鬼

鳩估 匆屌
eu 踩過界 降魔的

佢做男一個套

係咪講味想天開? 味想天開佢都係男二
下套係糖心3
一啖砂糖一啖屎

其實又唔一定

但由條橋飛落去喎

佢應該係半人半鬼

一開始胡鴻鈞已經講左佢出身一定不凡啦 仲問佢父母係咩人 咁實係有d能力
有感覺套戲會死剩馬明,孤身一人用餘生去消滅魔

macro都無死既

些粉嘴賤但金句王
講過馬季係天刹孤星
今集話舊石裡面有金
有感覺套戲會死剩馬明,孤身一人用餘生去消滅魔

macro都無死既

些粉嘴賤但金句王
講過馬季係天刹孤星
今集話舊石裡面有金

唔係佢咁多口
馬明就入左醫院幫智雯個魂了
錄影?

我估唔會live啦,你估真係果個年代既eyt咩

真live 你睇返昨晚呀田就知

如果錄影就cut左呀田啦已經
bug solved,老竇老母比果張相會消失姐係佢地比既車錢都係會消失
btw

仲慘過用月光寶盒

Agger
但係呢套所以鬼都叫精靈?

都係得刀削面同譚嘉儀係叫精靈姐
力哥力嫂、洪泳成都唔係
btw

仲慘過用月光寶盒

之前馬明好似有次話近唔收佢地錢
下套係糖心3
一啖砂糖一啖屎

梅小青劉家豪兩父婦專係製作呢類不思進取既劇
點解加太賀呢間野仲生存到?
又唔係好食,又唔係多人食

馬明係石敢當既一部份,係半精靈,所以佢篤尿先可以叫醒石敢當,石敢當分力量比佢,又會比佢吸走。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞