(求救)學生哥輸到冇錢交學費

387 回覆
21 Like 1112 Dislike
屌你咁大個bgor po都唔跟
抵你輸
連燈仔咁有同情心,一定會幫趁你家姐
請善用起底功能
3萬咁少錢, 肯返7仔, 幾個月搵返返黎啦

賭就唔好再賭喇
抵撚死 要跳樓就快
抵你輸

賭就唔好再賭喇

賭仔心諗一場波都幾千上落,你叫我企足10個鐘先400蚊
借俾你你咪又係拎去賭

啲咁嘅垃圾 供佢讀完都仍然係垃圾
而且大學根本唔係必須品
幾時開始講到唔讀唔得 佢冇錢 咁咪出去翻工囉
唔講以前香港點點點 我講依家 歐美都大把人係咁樣
賺到咁上下 廿五六歲 儲夠錢咪再去讀
怪得邊個姐 自己爛賭一手造成

我就知道csl call center請緊人既 唔洗大學畢業 IVE都唔洗添
至少都有萬3蚊個月 樓主咁撚廢 去做呢d岩曬架啦
抵你輸

我主要跟盤sir

我都係 樓都買左幾層了
樓主, 老老實實其實呢d 橋真係會有人信呃到錢?

你想我比咩證明你..

交唔到學費嗰時學校通知你無咗個學位嗰封email
你屋企已經窮
政府借grant loan俾你
俾機會你讀書你都唔珍惜
借左grant loan應該冇得defer
Quit u吧啦

可以defer 即使你係full grant / full loan都可以
最多可以遲2年
你屋企已經窮
俾機會你讀書你都唔珍惜
Quit u吧啦

可以defer 即使你係full grant / full loan都可以
最多可以遲2年

Defer學費
唔係defer畢業

賭就唔好再賭喇

賭仔心諗一場波都幾千上落,你叫我企足10個鐘先400蚊

係, 一場波幾千上落 企10個鐘$400係好少, 但你話你大把, 可以咁賭法吹你唔帳,
但如果輸到要倒爭人錢, 仲玩? 馬死落地行啦, 做人要認命
你點證明你還到
借多3萬應該又係拎去翻本
無撚得救。
你屋企已經窮
俾機會你讀書你都唔珍惜
Quit u吧啦

最多可以遲2年

Defer學費
唔係defer畢業

學費我自己最多試過late pay到sem2 2月 不過算啦樓主無得救
Ua定邦民有學生貸款30000$
靠賭搵零用
我知實有人入黎笑我玩我,但係我唔介意,因為今次真係自己衰.
話說我屋企就好窮,拎到full grant 但係因為屋企老豆出左事 要打官司 ,亦都冇能力再照顧我地. 所以屋企就靠家姐一個人獨力返工照顧頭家. 我雖然未畢業 幫唔到啲咩,但係亦都唔想問屋企人拎錢,所以就想靠賭搵下零用(而家知到on9 十賭九輸 錢咁易搵就個個都百萬富翁啦)點知愈賭愈大 愈輸愈多 仲唔識死 出去借財仔
直到近日,學校send email黎 我先發現我已經輸到學費都交唔到.... 屋企已經冇左老豆 成家精神寄託係哂我地... 我唔想冇左個學位... 我真係知錯同會戒賭
我想問全能既連登仔借30000比我交學費 利息詳情果啲可以再傾
Tg: molamolaggla

後生仔咪發太多橫財夢啦,聽我講,唔好讀書,直接出社會啦。你唔值得讀書!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞