我並不是烏大龜 (I'm not WooTaiKwai)

689 回覆
19 Like 188 Dislike
屌你老母邊個再話我係烏大龜我就退出連登

If anyone says I'm WooTaiKwai again, I'll quit LIHKG right now.
Hello. Cuhkbanter. 烏大龜
睇你d英文就知係龜龜
快啲退出連登啦垃圾
返深圳啦 大陸仔
烏大龜一到店,所有喝酒的人便都看著他笑。

有的叫道,「烏大龜,你怎麼又回來校園台了!」

他不回答,對櫃裡說,「溫兩碗酒,要一本教科書。」便排出九文大錢。

他們又故意的高聲嚷道,「你一定又被膠登巴打趕出來了!」

烏大龜睜大眼睛說,「你怎麼這樣憑空污人清白……」

「什麼清白?我前天親眼見你被眾巴打恥笑,吊著打。」

烏大龜便漲紅了臉,額上的青筋條條綻出,爭辯道,「退出不能算趕……退出!……IQ135的ENTJ,還會被趕麼?」

接連便是難懂的話,什麼「Entering university is MK behavior」,什麼「DSE考得好都是狗公」之類,引得眾人都鬨笑起來:店內外充滿了快活的空氣。
龜乙己
唔好走

至奇啊
講撚到連登冇咗你條垃圾會收皮噉
快啲死返去你個垃圾膠登啦烏大龜
走啦
我先係烏大龜
麻煩 check user id
你地班連登仔好撚煩呀
諗我唔出聲就有好日子過
點知你地都繼續搞鳩我
屌你老母臭閪

你唔係唔出聲,係用另一個ac姐
我先係烏大龜
你地班連登仔好撚煩呀
諗我唔出聲就有好日子過
點知你地都繼續搞鳩我
屌你老母臭閪

有就晨早俾連仔 ban 柒啦
我知有好多MK想扮我出位抽水
都已經唔係第一次係咁
仲有膠登惟一用處係 login 入影視台睇 movie
同膠登仔交流只是浪費時間

What the actual? Using English to converse = copycats of you? You are just way too self-centred don't you know.
我先係烏大龜
你地班連登仔好撚煩呀
諗我唔出聲就有好日子過
點知你地都繼續搞鳩我
屌你老母臭閪

有就晨早俾連仔 ban 柒啦
我知有好多MK想扮我出位抽水
都已經唔係第一次係咁
仲有膠登惟一用處係 login 入影視台睇 movie
同膠登仔交流只是浪費時間

What the actual fuck? Using English to converse = copycats of you? You are just way too self-centred don't you know.
真係唔係?
都好7
7既方式都好類似
唔係都當你係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞