呢部HP手提電腦好唔好?

64 回覆
0 Like 2 Dislike
https://www.broadway.com.hk/node/47476
HP Pavilion x360 Convertible 14-ba111TX
我都睇左幾日關於手提電腦, 本身諗住買new surface pro玩下二合一, 但係好似貴得黎D spec又唔係好勁, 咁岩我搵到HP呢部都算係二合一既電腦, 個樣又靚靚仔仔, 同埋見佢係用第8代 i5, 所以我比較偏向呢部

用途:有時會拎返學校用, 主要拎黎畫autocad, revit個類, 有時會玩下小型game(唔知呢部玩唔玩到街霸5?)

如果呢部唔OK的話巴打們有咩二合一或者其他手提電腦好推介? 我有HP 同 lenovo 既ownership. 唔考慮macbook因為唔岩engine用
只覺個marbook係好。。其他都唔好,其他電腦不如用ipad好過
HP冇顯卡打機文書既話散熱都OK
佢保養係唔差,都算有返啲保障

顯你老母卡
只覺個marbook係好。。其他都唔好,其他電腦不如用ipad好過

雖然macbook os 係幾好, 但我讀engine唔多岩用macbook, 同埋我有ipad air 2 但只能夠做到平板做到既野, 做唔到電腦既野

其實我想試下二合一, 而且屋企人部notebook打左柴了, 我就未用過HP但刨完文之後D人又話HP好易壞, 唔知係咪真

其實我想試下二合一, 而且屋企人部notebook打左柴了, 我就未用過HP但刨完文之後D人又話HP好易壞, 唔知係咪真

多數聽係散熱差,不過個個牌子都有問題,hp已經算屌得少

我應該唔會係無冷氣既地方用, 加上唔係拎黎做D高效能既工作, 加上學校D冷氣夠凍, 部電腦應該唔會太高溫

我應該唔會係無冷氣既地方用, 加上唔係拎黎做D高效能既工作, 加上學校D冷氣夠凍, 部電腦應該唔會太高溫

真人真事,舊年我買左部Dell,今年幫我條女考慮左好耐簡左部HP,有日一齊同床做功課,幾粒鐘後,我部機暖暖地,佢部野仲係冷冰冰咁,可能平價機一萬樓下Dell優勢都係保養

真人真事,舊年我買左部Dell,今年幫我條女考慮左好耐簡左部HP,有日一齊同床做功課,幾粒鐘後,我部機暖暖地,佢部野仲係冷冰冰咁,可能平價機一萬樓下Dell優勢都係保養

咁即係HP散熱做得都唔太差
重量(克) (連電池):
1830 克

唔好貪新鮮玩二合一啦
唔值
1830 克

唔好貪新鮮玩二合一啦
唔值

我只要唔過2kg都無所謂 , 同埋呢部有多500GB HD, 其他機係就係輕, 但就只用SSD, 都貴唔少, 你有無其他性價比高既推介下
1830 克

唔好貪新鮮玩二合一啦
唔值

我只要唔過2kg都無所謂 , 同埋呢部有多500GB HD, 其他機係就係輕, 但就只用SSD, 都貴唔少, 你有無其他性價比高既推介下

HDD狗也不屌
spectre 13 i5-8250u 好似幾正
出咗未?
1830 克

唔好貪新鮮玩二合一啦
唔值

HDD狗也不屌

無計, 窮人恩物HDD, 有SDD拎黎開機已經好好了
spectre 13 i5-8250u 好似幾正
出咗未?

好似11月出, 但呢個系列全部一萬蚊起跳
https://www.hktshop.com/acer-swift-3-notebook-i5-nx-gqfcf-001.html

呢部都唔錯, 但我間大學無acer, 邊間有
訓前推一推
用過Notebook未?
當年我貪平冇買SSD款,部機用兩年一千蚊放左,上網都唔想用佢。
我檯機HDD快佢好撚多,Notebook HDD唔係慢少少咁簡單,唔撚係人用架。

至於重量,如果你健開身我就唔理你,但我自己經驗係永遠唔夠輕。
我部新機1.3x Kg,齋孭佢出街就爽,加埋d notes同水樽,孭耐左都幾係嘢
當年我貪平冇買SSD款,部機用兩年一千蚊放左,上網都唔想用佢。
我檯機HDD快佢好撚多,Notebook HDD唔係慢少少咁簡單,唔撚係人用架。

至於重量,如果你健開身我就唔理你,但我自己經驗係永遠唔夠輕。
我部新機1.3x Kg,齋孭佢出街就爽,加埋d notes同水樽,孭耐左都幾係嘢

我依家部野HDD真係好撚痛苦,DESKTOP HDD都有200MB/s,我得80~60MB/s
btw佢部野有SSD加速行雙硬碟,我覺得都還OK
https://www.hktshop.com/acer-swift-3-notebook-i5-nx-gqfcf-001.html

全部都有 用大學email申請就得,我買左59xx果部,有真4核i5用

我依家部野HDD真係好撚痛苦,DESKTOP HDD都有200MB/s,我得80~60MB/s

我就應該唔會孭住部notebook出街,最多都係帶返學用,所以唔超過2kg都ok
而舊個部notebook係amd CPU+ display card +500gb HDD, 我用落都ok, 所以呢部有百幾gb SSD 我已經收貨

全部都有 用大學email申請就得,我買左59xx果部,有真4核i5用

呢部都幾抵玩 會考慮

我就應該唔會孭住部notebook出街,最多都係帶返學用,所以唔超過2kg都ok
而舊個部notebook係amd CPU+ display card +500gb HDD, 我用落都ok, 所以呢部有百幾gb SSD 我已經收貨

我就係講緊帶返學啊,如果你搭車返學永遠有位坐/路程短,兩kg內可能都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞