有冇人做緊貝沙灣會所?

83 回覆
0 Like 0 Dislike
喺嗰到住,不過少去,幫唔到你問
sorry

我都係wo

班社會垃圾葡萄牙
咁腐皮我
有冇鬼故聽下
做過三間會所,貝沙灣係第二間,做 Bel-Air Bay Wing
先唔講啲客有幾閪,淨係班鬼仔差仔都煩到你癲

會所夜晚又大又靜,自己一個鎖門同檢查更衣室嚇到你面都青埋,試過鎖晒左邊啲locker門之後,行去右邊鎖,轉過頭左邊啲locker門打開晒,以為自己未鎖,再鎖多次,擰轉頭右邊果啲locker門又打開晒,就係果次嚇到辭職

健身區(呢個post講健身「室」的人一定唔係做貝沙灣,因為果度係開放式)對住更衣室,有個阿姨,永遠都係臨鎖門先落黎沖涼,阻撚住晒,仲要係傻既,成日吹噓自己有幾多層樓,啲仔女點點點,但係新年永遠見唔到佢,利是都冇封真係想屌佢個女

室內泳池最好做,成日見到明星,不過隔離就係美容部,班女人好多水吹,有時真係聽到有啲煩

其實每一間會所都有佢的優點同缺點,不過一定係缺點多啲,問題係你有冇撞岩一班好同事,大家同聲同氣,一齊作戰

員工膳食都唔差,有好多選擇,真係唯一的可取之處

職員更衣的地方,慘啦,又焗又污糟,share locker用,我對反工皮鞋仲要俾廚房佬偷過黎用

會所服務呢一個行業,一般都唔會同一個盤做多過2年,要keep住轉盤先有人工加同有職升

貝沙灣,係一個學英文的好地方,人工比一般會所高,但係遲放工的機率都相當高,祝君好運
做過三間會所,貝沙灣係第二間,做 Bel-Air Bay Wing

會所夜晚又大又靜,自己一個鎖門同檢查更衣室嚇到你面都青埋,試過鎖晒左邊啲locker門之後,行去右邊鎖,轉過頭左邊啲locker門打開晒,以為自己未鎖,再鎖多次,擰轉頭右邊果啲locker門又打開晒,就係果次嚇到辭職

健身區(呢個post講健身「室」的人一定唔係做貝沙灣,因為果度係開放式)對住更衣室,有個阿姨,永遠都係臨鎖門先落黎沖涼,阻撚住晒,仲要係傻既,成日吹噓自己有幾多層樓,啲仔女點點點,但係新年永遠見唔到佢,利是都冇封真係想屌佢個女

室內泳池最好做,成日見到明星,不過隔離就係美容部,班女人好多水吹,有時真係聽到有啲煩

其實每一間會所都有佢的優點同缺點,不過一定係缺點多啲,問題係你有冇撞岩一班好同事,大家同聲同氣,一齊作戰

職員更衣的地方,慘啦,又焗又污糟,share locker用,我對反工皮鞋仲要俾廚房佬偷過黎用

會所服務呢一個行業,一般都唔會同一個盤做多過2年,要keep住轉盤先有人工加同有職升

貝沙灣,係一個學英文的好地方,人工比一般會所高,但係遲放工的機率都相當高,祝君好運

屌 我寒左一寒 車費太貴又係另一個考慮因數
留名
做緊巴打可唔可以講下返會所有咩做?

利申:窮撚屋企無會所

起counter 聽下電話book 場幫客報班之類
仲有搞活動節日裝飾跟進工程維修設施保養聯絡興趣班d 公司咁
唔同盤有少少分別ge
有d 盤好hea 有d 盤要求高

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

唔同盤有少少分別ge

咩人工?

紅字同感
最緊要同事係同聲同氣
做服務行業預撚左一定有客係仆街係ON9
得閒同同事"慎"幾句又有人認同心理上舒服好多
不如去嘉亨灣,全部都要著suit

搬去嗰到住咪可以慳返d車費囉
做會所都要著suit?
做會所都要著suit?

唔一定 有d 著運動衫,有d polo 加chino
行high class 路線d 會所先著suit
想入黎做同事?

巴打邊期呀 睇我識唔識你

咁快相認唔多好喎#lme

唔怕啦 我冇做喇 but係咪岩岩收工

我做一期喇✌🏽不過我都估到你係邊個

我好似知你邊個啵 你個名d字頭

唔係喇
服侍有錢人你諗你啦
等陣一句問候你
你知吾知我等你1分鐘,等於你做左10年既人工

吾你老母

唔同盤有少少分別ge

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

唔同盤有少少分別ge

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

唔同盤有少少分別ge

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

想入黎做同事?

巴打邊期呀 睇我識唔識你

咁快相認唔多好喎#lme

唔怕啦 我冇做喇 but係咪岩岩收工

我做一期喇✌🏽不過我都估到你係邊個

我好似知你邊個啵 你個名d字頭

唔係喇

咁我知你邊個 點解你成日都要帶超周圍走

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

Sor 好撚7

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

Sor 好撚7

咩人工?

巴打係咪就黎結婚呀

Sor 好撚7

得個13K.
不如去做技工學徒,差唔多價。
但有野學,捱幾年做師父。
最少有一門手藝,有叫價能力。
仲可以四圍走,時間又彈性。
不過係做維修保養。

利申:做緊維修學徒,已經做左個半月。
依家做緊既野同保安仔一樣,輕鬆。
師傳完成自己工作,冇特別事就可以收工。

笑左
人地討論做會所
你就叫人做其他
咁你唔去做鴨
無學歷搵得仲多
得個13K.
不如去做技工學徒,差唔多價。
但有野學,捱幾年做師父。
最少有一門手藝,有叫價能力。
仲可以四圍走,時間又彈性。
不過係做維修保養。

利申:做緊維修學徒,已經做左個半月。
依家做緊既野同保安仔一樣,輕鬆。
師傳完成自己工作,冇特別事就可以收工。

笑左
人地討論做會所
你就叫人做其他
咁你唔去做鴨
無學歷搵得仲多

有門手藝係好事ge
但每人專長同興趣唔同
鐘意對客(又抵得俾客屌)咪做服務業lor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞