整左個香港自殺統計表, 希望關注一下香港人自殺

305 回覆
1103 Like 13 Dislike
定期backup
好有心機
lm
多謝巴打
半個月50單
巴打點解你唔用publish to the web
咁樣人地咪睇到個excel又唔會直接連去個google sheet到囉

Errr 第一次聽呢樣野
研究下先
thx bro
希望統計自殺者性別,我好似見到幾乎全部自殺者係男性

社會對男女期望唔同。女人好廢都活得下去。

睇番先知,真係大部份都係男人,男人都有情緒病,唔好只係關心女人
統計睇左,想自殺既人只會覺得,原來唔只我一個人想自,原來有知心友,咁自可以放心又自。

其實有幾多人會咁諗?
之前冇諗過呢個問題
強帖留名
樓主u讀咩科?

餓你唔死 既科
如果驚畀on9仔del晒啲data,大可以定期save低。巴打雖然只係做到見報嘅數字但都有意義,起碼話畀人知呢個社會真係好有問題。

所以我會人手每日backup一次
值得做
做得好
有咩壓力大到要跳樓?冇飯開定死老豆老母呀?
以前香太好景養懶晒班人,而家變返冇咁好就個個跳樓,香港人精神

暫時有過去16日既自殺案統計, 係16日入面就發生左50單, 係50單

觀塘 沙田 係最多宗, 到底係只係觀塘沙田人口多, 所以最多宗 , 有冇可能因為觀塘沙田人口最多, 區內支援嚴重分溥, 例如大眾享樂設施, 區內氣氛, 等等,, 希望大家探討下,

仲有, 最重要既係, 以上數字唔係單單只係數字, 每一個數字都係一條保貴既人命!

只有高官既家人先係寶貴既人命,其他人只係數字,幫佢地祈下禱已經仁至義盡
屯門居然排咁後
希望各位巴打唔會成為數據的一份子!
有啲人既成功係靠剝削
呢個地方跟本唔存在公平
想死都好正常,佢地死前受左既委屈同痛苦,又有幾多人明
好有心機

好有心,lm
以前香太好景養懶晒班人,而家變返冇咁好就個個跳樓,香港人精神

進化論就是要汰弱留強
適應唔到咪死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞