泓景臺男子墮樓亡

88 回覆
50 Like 0 Dislike
香港其實樓價升定跌都係有人跳樓
根本搞唔掂
四小龍都要跳?
有錢既都要跳樓
搞撚錯
呢到日日都好多人自殺架
自殺氣氛仲強過日本。。。。

可能仲多過日本
只不過冇報出黎香港人都唔會知
SEE ME FLY I AM PROUD TO FLY UP HIGH

可能仲多過日本

以官方公布既自殺率計 日本仲係高過香港差不多一倍

香港:2016年 港大防止自殺研究中心按死因裁判庭最新數據,推算去年香港自殺率為每10萬人中有8.9人/全年15至24歲青少年自殺率按年微升至每10萬人中有8.9人

日本:2015年,每10萬人當中,就有18.5人因自殺而身亡。政府的目標是在2025年,將比例減至13。回顧歷年自殺個案,以2003年最悲痛,有34,427人自殺,去年則有21,897人。

https://news.mingpao.com/ins/instantnews/web_tc/article/20170908/s00001/1504860393493

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20170725/bkn-20170725173406603-0725_00842_001.html

日本既自殺情況其實"嚴重"好多 但幾十年已經常態化 日本人既價值觀又對自殺人士無感覺
香港係近年多左後生仔自殺 社會年青人不滿氣氛強烈 先至令件事浮上水面

可能仲多過日本

主觀感覺啫, 日本一般自殺新聞香港都唔會報啦
1日都無150個. 香港壓力繼續增加.
日日都係呢d新聞 好不安
四小龍個價會唔會一齊跌?
林鄭都話佢一路都關注緊,你地仲想點呀

佢有閪關注咩,咪又係當數字咁睇,除非係若蓮喪子啦
試下香港好似日本咁年年通縮,排住隊係ifc跳都得,以香港每年既經濟增長,算唔算高自殺率先
墮樓呢隻字真係好仆街,
幫政府掩飾所有問題.
遲d應該會改埋做墮地死亡/身體接觸地下死亡.
墮樓呢隻字真係好仆街,
幫政府掩飾所有問題.

學你咁講以後掟人落樓實冇人懷疑, 全部當自殺
墮樓呢隻字真係好仆街,
幫政府掩飾所有問題.

好好奇到底有幾多單呢d案件最後發現係被掟落街唔係跳樓.如果好似你咁諗咁所有呢d案都唔洗討論,因為未百分百肯定係自殺.成功幫政府滅聲.
墮樓呢隻字真係好仆街,
幫政府掩飾所有問題.

好好奇到底有幾多單呢d案件最後發現係被掟落街唔係跳樓.如果好似你咁諗咁所有呢d案都唔洗討論,因為未百分百肯定係自殺.成功幫政府滅聲.

點樣幫政府滅聲 一般報出嚟我地都知係自殺咁討論, 不過報紙用字嚴謹啲咁解
墮樓呢隻字真係好仆街,
幫政府掩飾所有問題.

你都識講未百分百肯定自殺,咁你點斷定佢係跳樓?
日日都係呢d新聞 好不安
墮樓呢隻字真係好仆街,
幫政府掩飾所有問題.

你都識講未百分百肯定自殺,咁你點斷定佢係跳樓?

其實好多事情都可以用常識判斷,好多單都係有遺書,有自殺前既抑鬱,其實自殺定被殺已經好明顯.係住宅掟一個成人落街到底有幾難,又有幾多人會選擇用呢個方法殺人,我好懷疑.
如果你認為墮樓比跳樓更嚴謹,咁恭喜你,你已經失去左常理推斷能力,凡事但求無錯,縱使答案非常非常明顯,呢樣野係極權政府樂見.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞