有冇人明依家啲細路做咩事成日「鳩叫」

161 回覆
452 Like 4 Dislike
細路叫本來人之常情
但以前虐打兒童嚴重
咪顯得比較少見

香港人是要管的,試問如果你細個冇俾兩老打過,你又點會記得個教訓?做錯嘢講兩句嘢就冇事,呢啲人大咗就會以為自己大晒,做咩都唔洗理後果,事實依家有眼你睇

咁諗同班中國人有咩分別,中國人受過極權統治,就要其他人都受極權統治

講緊做錯嘢要負返責任受應有懲誡,你就on撚99咩極權,相信你個羅輯思維大約有五歲咁上下
啲細路好撚想做啲引人注意嘅野
你愈唔理佢佢係要引到你注意佢為止
如果你讀大學果陣有住hall,就會發現好多人深夜無啦啦大叫

我唔會歧視屌屎忽基佬嘅
啲細路好撚想做啲引人注意嘅野
你愈唔理佢佢係要引到你注意佢為止

上面已經講咗,所以歸根究底就係班閪父母唔撚柒理佢嘅蟲仔,自己掛住玩手機,得閒影吓相呃like就當為人父母,自私又厚面皮,有人屌佢地就推卸話係蝗種人做嘅,正仆街
唔想理個仔就掉部tab 畀佢,跟手屌鳩班細路日日望電話
唔想理個仔就掉部tab 畀佢,跟手屌鳩班細路日日望電話

雙重標準一直係港人核心價值
我屋企對面嗰個一岀門口就尖叫 老母話佢地少岀街 有街岀就大嗌好正常
撞親黑底/顛佬,老豆老母都打柒埋
讀緊中學果陣同老母坐巴士聽到後排有個小朋友係到鳩叫,佢老母仲要繼續傾電話唔出聲阻止佢個仔鳩叫,我老母陣係好冷靜咁同我講左句,如果你細個係咁,我一掌就打撚啞你

你老母好波
佢地講野
句句都係嗌出黎
家下唔止鳩叫,直頭尖叫添呀屌佢老味
啲垃圾家長淨係識得生堆喇叭出嚟又唔撚理,正冚家鏟
你有仔女你就明架啦青頭仔
佢地講野
句句都係嗌出黎

依家啲𡃁仔個個都有燥狂症加瘋狗症咁,真係幾令人擔心,香港嘅將來俾呢班咁有侵害性嘅後生支配住
你有仔女你就明架啦青頭仔

明你老母,垃圾父母唔撚教就要人明你?不如承認根本連自己都未夠成熟智慧去照顧一個細路就為咗呃like而生舊生番出黎等佢自生自滅,正人渣
營養學角度黎講呢D小朋友食我太多精煉既澱粉質 e.g. M記,零食
令到個人既維他命B嚴重失衡
缺B會令人專注力下降,自律神經失調

所以呢D叫低B

利申: 讀過下nutrition
營養學角度黎講呢D小朋友食我太多精煉既澱粉質 e.g. M記,零食

所以呢D叫低B

喂,M記同零食唔係呢幾年先出現架喎,如果照你咁解釋,咁都係近代嘅父母唔識養,亂鳩咁俾嘢佢食,佢地啲幼蟲先會個個發狗瘟啦

同佢差唔多

所以呢D叫低B

喂,M記同零食唔係呢幾年先出現架喎,如果照你咁解釋,咁都係近代嘅父母唔識養,亂鳩咁俾嘢佢食,佢地啲幼蟲先會個個發狗瘟啦

有部份原因,識一班同事既小朋汽水雪糕唔比飲唔比佢地食,全部都好乖,唔會亂叫亂喊

唔好話佢地好慘,只要佢地未試過呢D野就唔會知咩叫慘

所以呢D叫低B

有部份原因,識一班同事既小朋汽水雪糕唔比飲唔比佢地食,全部都好乖,唔會亂叫亂喊

唔好話佢地好慘,只要佢地未試過呢D野就唔會知咩叫慘

係唔俾食過量啫,唔會完全未食過掛
其實細佬不嬲都煩架啦
要佢地坐定定係到真係難過登天 (自閉個啲除外)

係難架啦, 所以咪盡力唔好比佢騷擾到其他人囉
就算手抱BB 扭計都可以隊個滅聲器比佢啜下, 都仲係喊既都無計, 起碼有盡過力吖

屌那星, 而家鳩叫果D 明明識聽識講, 老豆老母都唔撚理
好似生到個唔係啞既好叻好威咁
有時見到D 細路周圍跑既鳩叫細路, 好想佢地仆係度

如果係蝗父母,一定會大大聲喝鳩佢地班小蝗蟲,雖然都係煩,但一喝就會停;而香港嗰班父母先最仆街,唔撚理,事不關己嘅態度令到個細路鳩叫到佢地離開為止,討厭程度高過周街賴屎,蝗周街賴屎我走開就得,但食緊嘢響旁邊鳩叫我唔通拎把刀插啞佢呀

香港父母不嬲好多都on 99唔識教,但我未見過蝗蟲會喝佢地啲蝗子,亦未見過蝗子會喝得停
其實細佬不嬲都煩架啦
要佢地坐定定係到真係難過登天 (自閉個啲除外)

係難架啦, 所以咪盡力唔好比佢騷擾到其他人囉
就算手抱BB 扭計都可以隊個滅聲器比佢啜下, 都仲係喊既都無計, 起碼有盡過力吖

屌那星, 而家鳩叫果D 明明識聽識講, 老豆老母都唔撚理
好似生到個唔係啞既好叻好威咁
有時見到D 細路周圍跑既鳩叫細路, 好想佢地仆係度

如果係蝗父母,一定會大大聲喝鳩佢地班小蝗蟲,雖然都係煩,但一喝就會停;而香港嗰班父母先最仆街,唔撚理,事不關己嘅態度令到個細路鳩叫到佢地離開為止,討厭程度高過周街賴屎,蝗周街賴屎我走開就得,但食緊嘢響旁邊鳩叫我唔通拎把刀插啞佢呀

香港父母不嬲好多都on 99唔識教,但我未見過蝗蟲會喝佢地啲蝗子,亦未見過蝗子會喝得停

平行時空?
肯撚定係睇得d垃圾youtuber 太多
咩笑波子個d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞