有冇人明依家啲細路做咩事成日「鳩叫」

161 回覆
452 Like 4 Dislike
細路就係要打要鬧先識乖

每次見到有人出手打班大陸細路就覺得好自愈

我講嗰班唔係講蝗語架,香港人唔該做返一個人應負嘅責任,有錯要認,打要企定
因為老豆老母完全唔俾attention佢
所以咪要鳩叫黎引佢地注意

幾認同,同班智障人士好類似嘅表達方式,所以個元凶都係班仆街閪父母身上,湊又唔撚湊,自己玩手機大支嘢行前面,後面工人姐姐拎住幾十袋嘢仲要湊佢個皇帝仔,最後拖唔住個細路撞到人/跌倒就瘋狂屌鳩個工人 所以我FB見親有人放一家人嘅呃like相就會覺得好嘔心
何東精神呀
可能自閉症

一個就自閉症啫,依家出街見親細路都係咁嘅表現,所以出去食飯搵位,見到附近有細路會即刻轉位,轉唔到我情願去第二間,必然係鳩叫到你燥,成餐飯都食得唔安樂

幾認同,同班智障人士好類似嘅表達方式,所以個元凶都係班仆街閪父母身上,湊又唔撚湊,自己玩手機大支嘢行前面,後面工人姐姐拎住幾十袋嘢仲要湊佢個皇帝仔,最後拖唔住個細路撞到人/跌倒就瘋狂屌鳩個工人 所以我FB見親有人放一家人嘅呃like相就會覺得好嘔心

係街撞過一個有錢老母同個工人
個老母一路自己係前面行
行左成條街先望左個仔一眼
我到果刻先confirm佢真係佢老母
何東精神呀

細路識Q何東beat,咪呃啦

好有道理 依家既父母都係好少理啲細既
缺乏關顧下個細路仔就鳩叫引人注意

係街撞過一個有錢老母同個工人
個老母一路自己係前面行
行左成條街先望左個仔一眼
我到果刻先confirm佢真係佢老母

最撚絕係有啲老母玩住手機出入商場企正門口等人開門就自己攝撚咗入去,而後面工人姐姐推bb車要其他路人幫佢推門,呀屌佢個八字波老母閪
俾你哋講一講,我記起我BB嗰陣都好鐘意尻叫。嗰陣我心態係想睇下自已叫到幾大聲,挑戰過極限
聾的傳人
其實細佬不嬲都煩架啦
要佢地坐定定係到真係難過登天 (自閉個啲除外)
俾你哋講一講,我記起我BB嗰陣都好鐘意尻叫。嗰陣我心態係想睇下自已叫到幾大聲,挑戰過極限

如果你bb時期有遇到過我,我好肯定我心入面已經屌過你老母無數次,叫聲契老豆啦
其實細佬不嬲都煩架啦

係難架啦, 所以咪盡力唔好比佢騷擾到其他人囉
就算手抱BB 扭計都可以隊個滅聲器比佢啜下, 都仲係喊既都無計, 起碼有盡過力吖

屌那星, 而家鳩叫果D 明明識聽識講, 老豆老母都唔撚理
好似生到個唔係啞既好叻好威咁
有時見到D 細路周圍跑既鳩叫細路, 好想佢地仆係度
細路叫本來人之常情
但以前虐打兒童嚴重
咪顯得比較少見

香港人是要管的,試問如果你細個冇俾兩老打過,你又點會記得個教訓?做錯嘢講兩句嘢就冇事,呢啲人大咗就會以為自己大晒,做咩都唔洗理後果,事實依家有眼你睇

咁諗同班中國人有咩分別,中國人受過極權統治,就要其他人都受極權統治
其實細佬不嬲都煩架啦

唔係不嬲,唔好推卸責任,係近呢幾年一班90後父母柯出黎嘅物種先會響公眾場合放聲鳩叫,樓上已有基本分析,如果你都係一份子就唔該自重下
其實細佬不嬲都煩架啦

唔係不嬲,唔好推卸責任,係近呢幾年一班90後父母柯出黎嘅物種先會響公眾場合放聲鳩叫,樓上已有基本分析,如果你都係一份子就唔該自重下

我幾肯定自己懂性之後都冇係街鳩叫過
睇你識唔識教姐
其實細佬不嬲都煩架啦

係難架啦, 所以咪盡力唔好比佢騷擾到其他人囉
就算手抱BB 扭計都可以隊個滅聲器比佢啜下, 都仲係喊既都無計, 起碼有盡過力吖

屌那星, 而家鳩叫果D 明明識聽識講, 老豆老母都唔撚理
好似生到個唔係啞既好叻好威咁
有時見到D 細路周圍跑既鳩叫細路, 好想佢地仆係度

如果係蝗父母,一定會大大聲喝鳩佢地班小蝗蟲,雖然都係煩,但一喝就會停;而香港嗰班父母先最仆街,唔撚理,事不關己嘅態度令到個細路鳩叫到佢地離開為止,討厭程度高過周街賴屎,蝗周街賴屎我走開就得,但食緊嘢響旁邊鳩叫我唔通拎把刀插啞佢呀
唔鳩叫果d大個左會發展成自閉毒男比MK仔搶曬d女 (好似係)
其實細佬不嬲都煩架啦

我幾肯定自己懂性之後都冇係街鳩叫過
睇你識唔識教姐

我意思係當你為人父母嘅時候唔好做埋嗰啲仆街行為
唔鳩叫果d大個左會發展成自閉毒男比MK仔搶曬d女 (好似係)

細個鳩叫大個就唔毒?
你是否福建大學兒童心理學研究生?

細個粒聲唔出=以前大人口中嘅乖
其實呢啲細路係因為內向 長大會做毒撚

痴撚線,唔鳩叫就等於粒聲唔出
你雖然唔係內向,但智力有冇50?

細個粒聲唔出=以前大人口中嘅乖
其實呢啲細路係因為內向 長大會做毒撚

唔鳩叫定唔識叫呀?
如果你讀大學果陣有住hall,就會發現好多人深夜無啦啦大叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞