政治取向測試Political Compass

255 回覆
20 Like 13 Dislike
https://www.politicalcompass.org/test

自由意志+自由市場

同你差唔多
冇neutral揀都幾難

同你差唔多

我都係
大部份年青人會係偏左下
藍屍偏右上
投機派/搵錢至上/港豬會偏右下

作為專業嘅連登仔冇返咁上下分邊得呀
我左上角

恭喜你
以前呢類人係主流,而家香港好稀有

如果唔係左下角,只可以解釋為缺乏教育,或者已經係制度下嘅既得利益者

如果唔係左下角,只可以解釋為缺乏教育,或者已經係制度下嘅既得利益者

leftard真自大

貶低藝術
金錢財閥至上
女主內
性只可出現係婚姻中
呢啲真係不敢苟同

呢兩項幾得意
第一項講獨裁/一黨專政
佢呢樣好處真係無容置疑
三權合作 vs 三權分立、互相制衡
你睇二戰前德國,而家既新加坡
壞處當然不必額外提,大家正處於水深火熱之中

第二項就好似啲五毛咁講
Xxxxx鬼得閒監控你;你唔係身有屎使乜驚;你當你自己係邊個
而家啲大數據咁強勁咁恐怖,監控一個人、一個團體再唔係難事

leftard真自大

逐個逐個options拎出黎講囉

貶低藝術
金錢財閥至上
女主內
性只可出現係婚姻中
呢啲真係不敢苟同

呢兩項幾得意
第一項講獨裁/一黨專政
佢呢樣好處真係無容置疑
三權合作 vs 三權分立、互相制衡
你睇二戰前德國,而家既新加坡
壞處當然不必額外提,大家正處於水深火熱之中

第二項就好似啲五毛咁講
Xxxxx鬼得閒監控你;你唔係身有屎使乜驚;你當你自己係邊個
而家啲大數據咁強勁咁恐怖,監控一個人、一個團體再唔係難事

所以正常年青人答完呢幾條後好難會唔係偏下

leftard真自大

剩係左膠應該歸類左下,左上or右上都有排坳

我是左膠 ?

leftard真自大

剩係左膠應該歸類左下,左上or右上都有排坳

我係按理想主義黎簡,咁我都同意如果按政治現實會好有分歧,但係目標黎計,照計都係靠左

咁我係乜
左下

作為一個正常討厭左膠既連登仔
有咁既評分好合理
不過原來都未算係好右 得4.7分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞