【海洋生物】淺談海洋哺乳類

251 回覆
405 Like 2 Dislike
咁otter ,非sea otter 呢??
好多哺乳類動物都好鐘意強姦同類/其他物種?

不如開個新post特登講下
想睇海瀨進化史
好多哺乳類動物都好鐘意強姦同類/其他物種?

Somehow佢地性慾好強
唔止海洋哺乳類,陸上好多哺乳類都會咁
想睇海瀨進化史

海獺係鼬科動物
對比起海豹海獅果啲物種(2千萬年),佢地相對「新」(2百萬年)。
雖然話瀕危,但係我真係好想試一次

去日本

上野食過一次
雖然話瀕危,但係我真係好想試一次

去日本

上野食過一次

求舖名地址價錢
黎緊去東京
好打耳呀
海豚係咪會咬甩啲細魚個頭之後當佢地係飛機杯咁屌
正評睇食法
留名學野
海豚係咪會咬甩啲細魚個頭之後當佢地係飛機杯咁屌

睇睇上面
可唔可以講多d佢地點解佢地係 keystone species??

之前睇過個話鯨魚每次上水同深潛既時候都會將d有機物質帶上帶落,為海洋既生物帶來唔同食物
留明
可唔可以講多d佢地點解佢地係 keystone species??

之前睇過個話鯨魚每次上水同深潛既時候都會將d有機物質帶上帶落,為海洋既生物帶來唔同食物

Keystone species係指一隻物種對個生態有好大影響,什至乎係控制住一個生態系統既存亡。
以海獺為例

有佢地睇住,海膽先唔會食晒個kelp forest

至於鯨魚佢地呢個"process"都重要,不過未去到做keystone species個位
少有嘅高質post
水瀨好可愛

又係一種得閒冇事就會姦鳩人地嘅生物
Sea otters出咗名會強姦baby seal

而且班友好撚擦得
每日可以食自身體重25%嘅食物 勁過啲死肥閪
唔夠野食的話Male sea otters會脅持BB sea otters嚟迫個老母畀啲食物出嚟

順帶一提佢地好撚興SM
姦鳩baby seal/ female sea otters嗰陣會撳佢地個頭落水
一姦可以姦超過個半鐘
基本上係一定會整死隻baby seal 而且超過10%嘅female sea otters都因為咁而死
有啲見隻野死咗就let it go
有啲就本住死屍都係肉 好過去自漬嘅心態
連死咗成個星期 已經爛緊嘅屍都唔放過

得意?係真係好撚得意架

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞