【死囚自白】十八歲殺人 釋囚更生想做牧師

105 回覆
74 Like 43 Dislike
之前喺youtube無聊睇鐵窗邊緣,係講呢條友,估唔到真係會放佢呢啲惡魔出黎,on9香港
殺人犯post點解正皮多過負皮

呢度小學雞多到咁
讀大學做雞叫墮落
做雞讀大學叫上進

幾多人成世人冇犯事,安份守己捱份閪工只為生存,個社會唔覺得佢地傑出係應份
呢個殺人犯就傑出青年,點解?改過自身叫傑出?
即係攞開70分叫冇進步,由10分變70分叫好大進步?

句子次序既重要性

完全係我心底果句

技安定理,平時集集恰鳩大雄,到劇場版好有義氣幫大雄你都會覺得特別溫馨

浪子回頭金不換
支那d特別多歪理
我俾機會個犯過錯既咪對無犯錯既好唔公平
唔係歧視你而係合理既區別待遇
btw左膠大愛當道歪理變真理

你偷野,打交呢d就改過啫

你強姦,殺人就仆街死撚左佢啦
原來連登咁多何君堯fans
高登仔講到好似坐個廿幾年 係入去開PARTY咁
赤柱監獄歷來有名的犯人,例如「大富豪」張子強、「賊王」葉繼歡、陳振聰等人

笑死人咩
搵軟飯王同賊王並為一談
赤柱監獄歷來有名的犯人,例如「大富豪」張子強、「賊王」葉繼歡、陳振聰等人

笑死人咩
搵軟飯王同賊王並為一談

佢做到嘅野,賊王都未必做到喎。

讀大學做雞叫墮落
做雞讀大學叫上進

幾多人成世人冇犯事,安份守己捱份閪工只為生存,個社會唔覺得佢地傑出係應份

句子次序既重要性

完全係我心底果句

技安定理,平時集集恰鳩大雄,到劇場版好有義氣幫大雄你都會覺得特別溫馨

浪子回頭金不換
支那d特別多歪理
我俾機會個犯過錯既咪對無犯錯既好唔公平
唔係歧視你而係合理既區別待遇
btw左膠大愛當道歪理變真理

你偷野,打交呢d就改過啫

你強姦,殺人就仆街死撚左佢啦

無錯,改,你點對得住死左既人呀
等候董伯伯發落既人?
香港有個殺人犯牧師,不過係英國殺人
成班X登人道德撚上身
唔記得之前點吹奏葉繼歡?
成班X登人道德撚上身

歡歡又點同
歡歡冇諗過做牧師搏同情出獄
歡歡都冇做傑青

呢位人兄?傑青喎
傑出係指佢殺得好?
之前喺youtube無聊睇鐵窗邊緣,係講呢條友,估唔到真係會放佢呢啲惡魔出黎,on9香港

咁都惡魔?佢明顯就係跟大佬,一時衝動殺左人。

同個D有預謀變態虐殺之類的,不同相提並論。
成班X登人道德撚上身

歡歡又點同
歡歡都冇做傑青

呢位人兄?傑青喎
傑出係指佢殺得好?

篇文冇話佢係傑青,係話有個傑青鼓勵佢
讀大學做雞叫墮落
做雞讀大學叫上進

其實你自己都解釋左啦…
10分變70分的確係進步左
70分變70分只係原地踏步
成班X登人道德撚上身

歡歡又點同
歡歡都冇做傑青

呢位人兄?傑青喎
傑出係指佢殺得好?

篇文冇話佢係傑青,係話有個傑青鼓勵佢

讀大學做雞叫墮落
做雞讀大學叫上進

其實你自己都解釋左啦…

無錯係進步
但一個人去到最差,做啲咩都可以叫進步
重點係對比一直做得好嘅人
呢啲進步完全唔值得去嘉獎
讀大學做雞叫墮落
做雞讀大學叫上進

其實你自己都解釋左啦…

無錯係進步
但一個人去到最差,做啲咩都可以叫進步
重點係對比一直做得好嘅人
呢啲進步完全唔值得去嘉獎

死人犯改過都有人吹捧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞