日本上網卡,香港邊度買穩陣

61 回覆
0 Like 0 Dislike
想穩陣就去數碼通買,上次買左一張去大阪用,幾好用
岩岩去日本,上SMARTONE個ONLINE SHOP到買卡,去咗8日都開心使用

但返黎見到SMT 個ONLINE SHOP仲有出咗個紫米4F WIFI蛋,下次同班FD再去應該會轉用WIFI蛋,仲抵玩。
岩岩去日本,上SMARTONE個ONLINE SHOP到買卡,去咗8日都開心使用

但返黎見到SMT 個ONLINE SHOP仲有出咗個紫米4F WIFI蛋,下次同班FD再去應該會轉用WIFI蛋,仲抵玩。

呢隻淨係用到softbank 啲卡
市面9成卡係docomo
會少好多選擇
如果用sim2fly,smt係就冇問題

Btw,近排都要買蛋,啲資料係睇梁朝偉巴打個網睇嘅
https://simegg.zerosaga.com/2017/02/04/自購日本用-wifi-蛋/
4gb夠8日用
4gb夠8日用

Sim2fly
最後用緊smt
而家係日本
Facetime ok
唔怕貴就去SMT到買

真心好高速同穩定

平就鴨記啦

SMT 唔洗set嘢一插即用
但速度唔快市區都係得大約4Mbps

無咁低
我去東京,就算SKYTREE都講緊 穩定16Mb
輕井澤都有十幾Mb架

SMT果張我係東京果時睇直播都得喎

我上次去東京都用SMT果張
貴係貴 但勝在穩定 同網速都好快
咁啫係鴨記75蚊5日docomo係伏?
買wifi蛋幾抵, 5 日65 蚊, 之前用過大阪, 收得幾好, d電量keep到用1 日
Aeon 網店
黎緊會用759果張 睇下好唔好用先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞