有冇人可以鬧醒我?讀緊asso.....

370 回覆
14 Like 4 Dislike
我都讀緊asso
依家溫緊final
已經成個禮拜冇早過五點訓教
有冇動力去溫完全係你個人既選擇
冇任何藉口去賴
動力 係要自己搵番黎
諗下點解你當初要讀asso 唔直接出黎做野
諗下你已經哂左十幾萬 哂左一年 如果你今鋪唔得你會點 就係哂左二十幾,兩年時間,仲有其他人對你既期望
自己諗清楚將來條路要成程喊住行定係笑下又喊下咁行

共勉之

準備retake

Year 4 不是夢
Cheat sheet share ok? 大家考完記低佢點出

可以啊
上到黎你都走左

屌 輕鬆defer
話唔定你今年走到呢 sem1 gpa都未出

不了, 好伏個sem d 科
account management 怕怕
我都係求入港大爛grade e&f 姐
溫緊final
上到黎你都走左

屌 輕鬆defer

遲d搵個師兄葡頭幫下你 佢完成左你想完成既野

準備retake

Year 4 不是夢
Cheat sheet share ok? 大家考完記低佢點出

可以啊

再傾 聽朝想舉完鐵先溫書 但係仲未訓

屌 輕鬆defer

六常

六常

仲有基仔
仲有一個唔出名既人

六常

聽日仲要溫書
walkaway 巴打一齊加油

六常

仲有基仔
仲有一個唔出名既人

有基仔 Line , message 佢已經無覆
Ok
我都係
Pmed吹水

我認真架...

我夠係
我太空人yr1
冇講笑,情況同你一樣
認真冇人信............

我都係太空人year one

六常

仲有基仔
仲有一個唔出名既人

有師兄返黎 sharing
幾靚仔 姓黃 / 王

六常

仲有基仔
仲有一個唔出名既人

幾靚仔 姓黃 / 王

都係港大e&f senior 入
爆哂4 , 未落返地球個時major econ
平時keep住清 assignment concept
到final 果時就唔chur 啦

利申垃圾太空人 冇爆四

仲有基仔
仲有一個唔出名既人

幾靚仔 姓黃 / 王

你地識咁算啦
我以前讀IVE嗰時,我會成日提醒自己一句說話

The future depends on what you do today.

我建議你諗清楚自己將來想點先,搵到自己興趣好重要

如果你真係想讀書,問下自己係咪真係對嗰科有興趣,如果唔係你呢兩年會好辛苦

我中學無讀過physics,但因為對某科工程有興趣,於是走咗去讀,因為興趣,自己會有動力去睇多啲相關嘅嘢,上堂都會比較認真

一開始讀都無諗住升U,不過後尾讀完兩年成績唔錯,就入咗港大

其實道理好簡單,你鍾意打機嘅,自自然就會擺好多時間落去,所以搵啱自己興趣真係對你將來好大影響
平時keep住清 assignment concept
到final 果時就唔chur 啦

利申垃圾太空人 冇爆四

講就好易 真係每個星期清一次就

幾靚仔 姓黃 / 王

你地識咁算啦

你真係講個個? 幾靚仔

利申 : not hehe
Ok
我都係
Pmed吹水

我認真架...

我夠係
我太空人yr1
冇講笑,情況同你一樣
認真冇人信............

我都係太空人year one

咁多yr1太空人

我都係

The future depends on what you do today.

如果你真係想讀書,問下自己係咪真係對嗰科有興趣,如果唔係你呢兩年會好辛苦

我中學無讀過physics,但因為對某科工程有興趣,於是走咗去讀,因為興趣,自己會有動力去睇多啲相關嘅嘢,上堂都會比較認真

其實道理好簡單,你鍾意打機嘅,自自然就會擺好多時間落去,所以搵啱自己興趣真係對你將來好大影響

謝謝巴打 其實揀得依科 唔多唔少都有啲興趣既
難得有個目標(想做乜乜師) 唔想做唔到之後求其幫人打份工做sales OL 咁就一世...... 只不過想做到份工好難 每年個master收好少人 個人好頹 成日會諗 既然都唔會同到啲勁既hku或者回流仔爭 不如hea左佢算數
Anyway,我好好記住巴打依句
The future depends on what you do today
講多無謂
Action speaks lounder than words

難得有個目標(想做乜乜師) 唔想做唔到之後求其幫人打份工做sales OL 咁就一世...... 只不過想做到份工好難 每年個master收好少人 個人好頹 成日會諗 既然都唔會同到啲勁既hku或者回流仔爭 不如hea左佢算數
The future depends on what you do today

你都揀左food nu

你都揀左food nu

唔答你 好驚俾啲frd估到係我

你都揀左food nu

唔答你 好驚俾啲frd估到係我

咁希望第時有pm功能你可以暢所欲言啦 仲上連登?肯溫書未?
垃圾 話你呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞