有冇人可以鬧醒我?讀緊asso.....

370 回覆
14 Like 4 Dislike
上到黎你都走左

屌 輕鬆defer
話唔定你今年走到呢 sem1 gpa都未出

我讀food nu major一定同你講football好好讀架 football+IMM+RPC(如果你鐘意流行文化)brand design無讀過
你比你揀得既list我望望~

你係6901?

對的 呢加我都有野煩 不過唔話你知
上到黎你咪知

太空閒科就揀logic, imm , intro psycho , Ethics 啦
都幾輕鬆 如果有得揀的話
當年我CE 8分,之後都入左BU....

其實秘訣係: 窮途末路

當年如果我讀唔到,我就要食自己 (冇家人支援,一直攞綜援)

走投無路 左未丫?

走投無路 左未丫?

同意
過二日考試乜7都唔識仲係度on99上高登中

你係6901?

對的 呢加我都有野煩 不過唔話你知
上到黎你咪知

太空閒科就揀logic, imm , intro psycho , Ethics 啦
都幾輕鬆 如果有得揀的話

Logic唔走堂實拎B以上 我走晒都拎B
IMM exam都幾易下 grp project都唔大workload
Intro psy答唔到你 我個年國教罷科教少左好多 好簡單
AE死背就有分 背齊point入試場易吹水到仆街 我每題全速吹足兩版 早左成粒鐘走

走投無路 左未丫?

同意

呢個真
當年知道考得差就可以去跳樓真係識驚
呢加差極都有個degree揸手 心態真係唔同左
又唔一定讀到u 先ok ge
但讀u 記得由yr1 開始讀起
會開心d
加油

好想有ulife 住hall 上莊咁
但用六年讀個Bachelor degree好似比同年齡既人慢咗一拍
只不過 首先要夠gpa

走投無路 左未丫?

同意

呢個真

上面既話我會好好記住
連登真係好warm
又唔一定讀到u 先ok ge
但讀u 記得由yr1 開始讀起
會開心d
加油

好想有ulife 住hall 上莊咁
但用六年讀個Bachelor degree好似比同年齡既人慢咗一拍
只不過 首先要夠gpa

唔鐘意跟香港人culture 又要扮癲又唔夠 可能我細個個陣已經發夢見過自己食煙隊草唔番屋企 覺得hall成班小朋友係度扮大個好好笑 想玩咪試下 不過呢兩年唔比心機就賓洲都無得你玩呀屌你
自己唔生性,點幫呀

同意

呢個真

上面既話我會好好記住
連登真係好warm

我cum住被打字特別warm架,因為我都好暖呀哈哈哈哈

呢個真

上面既話我會好好記住
連登真係好warm

麗娜寶貝
有得pm馬上pm你
啲紅字我會好好記住
希望做到你師妹

走投無路 左未丫?

同意

呢個真

心態真係變左好多

上面既話我會好好記住
連登真係好warm

麗娜寶貝
有得pm馬上pm你
啲紅字我會好好記住
希望做到你師妹

再比我見到你葡頭唔溫書你仆得街 八婆

努力d啦知冇
我都係
一考試就hea到仆街
雖然ge姐
都唔使咁架

同意

呢個真

心態真係變左好多

後日考試了
心態係求C
我都係
一考試就hea到仆街
雖然ge姐
都唔使咁架

hea呀 繼續hea呀 到時你幫我手打工我unun腳仲hea呀
真係有目標又點會冇動力 唔係想讀書或者簡錯科黎讀既話就快d quit啦 無謂浪費時間 你冇一個說服到自己既目標既話其他人講乜都冇用

呢個真

心態真係變左好多

後日考試了
心態係求C

我都係 可能係同一科

心態真係變左好多

後日考試了
心態係求C

我都係 可能係同一科

後日考試了
心態係求C

我都係 可能係同一科

我都係 可能係同一科

準備retake
同路人,asso yr 1好彩碌返入hku

加油死chur都chur掂佢唔好放棄

同埋記得要報non jupas
我都讀緊asso
依家溫緊final
已經成個禮拜冇早過五點訓教
有冇動力去溫完全係你個人既選擇
冇任何藉口去賴
動力 係要自己搵番黎
諗下點解你當初要讀asso 唔直接出黎做野
諗下你已經哂左十幾萬 哂左一年 如果你今鋪唔得你會點 就係哂左二十幾期,兩年時間,仲有其他人對你既期望
自己諗清楚將來條路要成程喊住行定係笑下又喊下咁行

共勉之

準備retake

Year 4 不是夢
Cheat sheet share ok? 大家考完記低佢點出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞