沈門師兄弟徙置區五期 - 大步躐過

1001 回覆
3 Like 1 Dislike

其實女仔呢樣野,我有呢睇法。
唔好話女人係雞係公廁呢晦氣說話,其實都係睇條女的見出面的世界同埋自己本身的認知。

我讀書時期做好多part-time,發覺做服務業呢女仔好多都係早婚。飲食同sales三十出頭歲人個仔已經讀小一二。
想反從事文職坐寫字樓呢女仔,高竇度真係想同佢講抵你嫁唔出。

好明顯一個分水嶺就係對呢個生活的睇法。

做服務業已經將自己定左一個位,知道去到咩位就冇得再去,同埋社交圈子就係呢個模式,所以就會係現有的生活同條件再搏多少少或者早日埋街食井水。

反知係做寫字樓,大學畢業果班人,會覺得自己個值值更加高(應該係自視過高)成日以為 I deserve better 呢咁撚離地的思想。所以就會不斷將自己迫入死胡同,又唔知自己衰咩,去到咩都冇既時候就好話社會的錯,男仔正毒撚,女人係雞。打一個炒股比喻,本身只係一隻call put輪,on99當自己係正般,重係好似QQ咁的高爆炸輪。時間耐左蝕晒損耗冇晒價值,就話呢個係大戶同埋股市的問題。

以上自係個人鳩嗡

其實我無自視過高

我覺得你係自視太低
你直接同條仔講要包養佢咪得囉
你要記住,每一個人都係有一個價
只要你出價啱嘅
男嘅全部都係鴨,女嘅全部都係雞

如果唔係咁
師叔點會生欣宜出嚟呀

女仔本身條件離左地,同條仔係埋一齊條仔都有壓力,前題係條仔本身有少少尊嚴。
謝生果陣時佢老婆一曲成名俾人咁樣串法,佢冇火咩

其實女人唔好以為自己可以俾晒啲嘢個男人就可以留住佢
要走佬嘅,點都走
得番一張國期+1 好空虛

Dm吞拿

夜期都收埋 無得反手啲師兄弟會殺左我

旺師兄好忙架唔得閒理我
可能我太追求身同心

咩....我wechat覆完你 你無覆我喳喎

宜家覆
「早啲瞓同狂飲水會對皮膚好啲,下次一齊食KFC

但我訓唔著 你可唔可以講你嘅故事俾我聽呀?

你又唔係旺師兄

明白 始終都係有高度又大隻嘅玩哂 我去畫圓圈先喇

唔好話女人係雞係公廁呢晦氣說話,其實都係睇條女的見出面的世界同埋自己本身的認知。

我讀書時期做好多part-time,發覺做服務業呢女仔好多都係早婚。飲食同sales三十出頭歲人個仔已經讀小一二。

做服務業已經將自己定左一個位,知道去到咩位就冇得再去,同埋社交圈子就係呢個模式,所以就會係現有的生活同條件再搏多少少或者早日埋街食井水。

反知係做寫字樓,大學畢業果班人,會覺得自己個值值更加高(應該係自視過高)成日以為 I deserve better 呢咁撚離地的思想。所以就會不斷將自己迫入死胡同,又唔知自己衰咩,去到咩都冇既時候就好話社會的錯,男仔正毒撚,女人係雞。打一個炒股比喻,本身只係一隻call put輪,on99當自己係正般,重係好似QQ咁的高爆炸輪。時間耐左蝕晒損耗冇晒價值,就話呢個係大戶同埋股市的問題。

以上自係個人鳩嗡

其實我無自視過高

我覺得你係自視太低
只要你出價啱嘅

如果唔係咁
師叔點會生欣宜出嚟呀

女仔本身條件離左地,同條仔係埋一齊條仔都有壓力,前題係條仔本身有少少尊嚴。

Dm吞拿

買你對家,反正邪住你個倉姐
Gamel師兄又講出人生黑暗面出嚟

咳到想死
又唔食得特效panadol(過敏)
食緊普通藥, 個頭wing wing地

個人要幾黑有幾黑
如果唔係平時都唔會講啲咁嘅嘢
自從有師妹喺度
仲有上次朱巴大爆發
我已經收斂咗好多
要走佬嘅,點都走

女人唔係都係一樣咩
要走佬嘅,點都走

我無比
我比唔到啲咩佢
只可以煲下湯煮下飯佢食

以上自係個人鳩嗡

其實我無自視過高

我覺得你係自視太低
只要你出價啱嘅

如果唔係咁
師叔點會生欣宜出嚟呀

btw 朱巴話自己唔靚仔
但佢專一加有錢(律師窮極都叫有錢啦)

咩....我wechat覆完你 你無覆我喳喎

宜家覆

你又唔係旺師兄

佢真毒黎架
好毒個種

咳到想死

個人要幾黑有幾黑
自從有師妹喺度
仲有上次朱巴大爆發
我已經收斂咗好多

人生道理唔怕講啊師兄

Dm吞拿

買你對家,反正邪住你個倉姐

我國期+1
要走佬嘅,點都走

女人唔係都係一樣咩

男人會理性啲
好多女人真係蠢到咁
男人都會諗吓
咁樣唔係辦法收手

咳到想死

個人要幾黑有幾黑
自從有師妹喺度
仲有上次朱巴大爆發
我已經收斂咗好多

新加坡有無蜈蚣丸買?夜咳瞓唔著含幾粒係口瞓,好止咳

你講啦 我明白嘅

宜家覆

你又唔係旺師兄

佢真毒黎架
好毒個種

樣唔毒就夠

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞