[終於有人講真話]曾志偉:這麼醜的妞

110 回覆
449 Like 2 Dislike
【終於有人講真話】為嘟姐被擺上枱感不值 志偉直斥港姐競選慘不忍睹

即時娛樂 2017-09-06 14:47:03 HKT

志偉形容今年港姐慘不忍睹!(資料圖片)

(資料圖片)

志偉覺得嘟姐好無奈!(資料圖片)

志偉過去多次同嘟姐主持港姐。(資料圖片)

《2017年香港小姐競選》喺周日結束,但係話題講咗幾日都講唔完,歸根究底,因為今屆港姐冠軍由5號雷莊𠒇奪得,而呢個賽果,並唔係由觀眾投票選出,亦唔係由評判團宣佈,而係憑「校長」鄭裕玲決定最後一票,投俾雷莊𠒇,結果大家對呢個賽果似乎唔太滿意,有人炮轟兒戲,仲有人話係選「嘟姐小姐」,唔係香港小姐(新聞連結: http://bit.ly/2eJFSnf )。

有傳同余詠珊反目嘅曾志偉,雖然近年已甚少再為港姐擔任司儀,不過志偉話自己都有留意今屆港姐嘅爭議:「我會用四個字形容,慘不忍睹!其實每年佳麗啲質素會好參差,但係覺得節目水準先係最重要,尤其今年係港姐45周年,但係竟然變咗做一個向手機apps致敬嘅廣告節目,失去了向港姐致敬意義,我做咗咁多年港姐,睇到真係好唔舒服!」

志偉仲話港姐嘅製作一向係以富麗堂皇見稱,係好代表香港嘅電視節目:「點知突然喺節目走咗幾隻公仔出嚟,真係強差人意。」

志偉直言賽制係有問題,佢話:「最初係全民投票,o依家又變番做人為嘅狹窄選票方式,還原基本步本來係最好,全世界嘅選美都係搵啲最有品味嘅評判評選,出嚟嘅結果大家都會信服,唔應該評判同導師身份重疊,導師點都會有私心,一定賣花讚花香!」

至於嘟姐成為眾矢之的,志偉話:「我覺得佢有少少無奈,嘟姐可能已知道賽果,因為冇理由知道第三名,但係又唔知道第一、二名,感覺係好怪,所以臨時臨急叫佢點樣講呢?到最後嘟姐惟有講咗句話『都係呢個啦』,如果我係嘟姐,都唔知點做先好!」

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20170906&guid=57175450&category_guid=7018882&category=instant
這麼醜的女配這麼矮的男人完勝
其實每年佳麗啲質素會好參差
估唔到佢會咁講
估唔到佢會咁講

佢同余反曬面啦
佢班馬都散得就散
估唔到佢會咁講

佢同余反曬面啦
佢班馬都散得就散

佢同tvb反左面
做馬
講真 嗰晚我覺得其他評判都已經知道結果
最後玩到4:3玩鳩Do姐 由其係草蜢
不過志偉話自己都有留意今屆港姐嘅爭議:「我會用四個字形容,慘不忍睹!其實每年佳麗啲質素會好參差,但係覺得節目水準先係最重要,尤其今年係港姐45周年,但係竟然變咗做一個向手機apps致敬嘅廣告節目,失去了向港姐致敬意義,我做咗咁多年港姐,睇到真係好唔舒服!」
終於講人話
其實佢講得好岩,根本係以選港姐為名,宣傳個19 bigbig青頭為實
估唔到佢會咁講

佢同余反曬面啦
佢班馬都散得就散

佢同tvb反左面

佢唔係同無線腦細好老友既咩
估唔到佢會咁講

佢同余反曬面啦
佢班馬都散得就散

佢同tvb反左面

佢唔係同無線腦細好老友既咩

之前唔記得做咩反左面,上年番黎拍左套19我愛香港,跟住又消失左
係咪就死
曉講人話既
第一次咁認同佢
係咪就死
曉講人話既

同無線反左面姐
啱呀
見到隻猩猩行出嚟心諗做乜鳩
選港姐都要加啲咁嘅濕鳩廣告
啱呀
見到隻猩猩行出嚟心諗做乜鳩
選港姐都要加啲咁嘅濕鳩廣告

我load咗冠軍
估唔到佢會咁講

一黎同余詠珊唔岩
二黎佢唔係第一次咁講 07年佢都咁講過 可以睇下果年邊個冠軍
同埋佢真係唔洗比面tvb

張嘉兒?
估唔到佢會咁講

一黎同余詠珊唔岩
二黎佢唔係第一次咁講 07年佢都咁講過 可以睇下果年邊個冠軍

咁同tvb反面佢有咩搞
估唔到佢會咁講

一黎同余詠珊唔岩

咁同tvb反面佢有咩搞

中馬都千幾萬啦
至矮
估唔到佢會咁講

一黎同余詠珊唔岩

咁同tvb反面佢有咩搞

你覺得佢仲洗做咩
最多咪得閒出黎拍下廣告
佢拍tvb都係為開心姐
估唔到佢會咁講

一黎同余詠珊唔岩

咁同tvb反面佢有咩搞

中馬都千幾萬啦

拍戲又得 岩岩一念無名先拎完最佳男配
再唔係上大陸搵人仔
根本而家tvb好細 大把人離開tvb撈得仲好
無左獎門人係差d
得翻個好撚叻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞