原來啲的士狗會收埋個換算表 博你大霧

126 回覆
23 Like 257 Dislike
試過啦側側膊
凌晨三點
返屋企想係正屋企樓下落要兜個圈
佢就話不如對面落 要行70-80米
我話你鍾意啦你大曬
佢開始耍冧又話無所謂
我都廢事阻人發達咪對面馬路落囉
之後舊錶收錢想收多我廿幾蚊
已經好攰諗唔到野
收多咁多實知啦
都痴痴地
我都諗點解咁耐都仲要跟表 係咪換左錶都照跟表收 dc9都實咁呃9人

你埋尾個數係藍圈定紅圈呀
點樣fake到你呀
基本上你每一下跳個陣或者落車個陣個數跳都係跟住呢到一下一下跳

邊有得呃架 咪玩啦

唔係上車冇留意就睇唔番架喎 你好似有少少蠢講真 人地上面都教埋你 你好似都仲未get到咁 畫公仔畫埋出腸
你減埋啲隧道費行李費就知你埋單車資幾多錢啦
如非必要一定揀uber,近幾年淨係試過機場返嚟搭的士

全程閪口閪面之外,班DC9真係想盡辦法劏人

機場有晒record/俾埋預計行程費用,就話整路塞車想兜路,跟住我開個Google Maps俾佢睇話冇嘢,照行
的士每半年要去運輸署check 一次個錶
通常就去check 嗰下update 埋
所以呢兩個月去過既就一定係轉左新錶
如果咁0岩係7月頭去過,就會等半年後再番去先轉新錶價
咁呢半年都會靠個表黎對新舊價
存心呃人就另計啦,但都只可以留住張表
個錶一去運輸署點都要update
樓豬弱智
舊價實際平咗,收埋對佢有咩好處
樓主完美示範咩係死雞撐飯蓋
咁你有冇俾多
你話DC9 兜路 揀客就話仆街

而家有埋牌俾你睇
你當刻唔同意咪報狗

就係
1.上車無睇起錶
2.司機收埋左個表
3.紅藍無個岩

你好有心機
咁還完基本步
即係由邊度去邊度
收你幾錢
冇可能紅藍冇個岩

你係紅的定綠的

一定係跟住藍色格(舊錶) 紅色格(新錶)跳
咩叫紅藍冇個岩 你埋單幾多錢 問你幾錢又唔覆
就算網約車都係按新錶正價輸入

紅的 都比埋你
舊錶一定係27, 28.9, 30.8咁跳
新錶一定係29, 31.1, 33.2咁跳

唔需要睇起錶 搭緊既時間/停車一對都會知係新定舊錶

咩叫冇個岩 你搭鬼的定泰國搭的士
搭的士觀塘入荃灣應該收幾多
完全唔知點樣,宜家真係任樓主講
你拆撚完未?
譚豬自己就係最大牌主,點會畀呢件事發生
傻鳩
加價初期先用喎
你咁想加上加?
無喎
我話司機你睇錯啊麻
張嘢要收返㗎
3KM路程 40蚊
坐小巴7蚊左右
其實你知唔知咩叫新收費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞