講真,宜家返深圳班人係咪差不多返夠了

366 回覆
227 Like 439 Dislike
佢地個場有做清潔消毒嗎?小心細路有手足口病。朋友細路次次去完返來就病
香港 舒舒服服
笑左
室內兒童遊樂場真係好多
幾萬呎都有

宜家小朋友想去深圳玩 多過 爸爸想去深圳玩
佢地個場有做清潔消毒嗎?小心細路有手足口病。朋友細路次次去完返來就病

你估10幾20年前咩
乾淨過你香港多多聲啦
深圳依家優勢先唔講價錢,重點就係賣服務
d野乾乾淨淨
香港?你叫d伙記清下潔都求其懶到閪咁

夠? 樓主你自己望下張圖就知香港飲食無得救啦
走左成百萬人之外,新香港人就上去大陸洗錢,一來一回自己計喺出邊唔承移民問題
睇到就上火
我都以為係
但事實唔係 好似越黎越多人上去
有冇開大口爆先?
冇既,白痴先去
喺香港電子落單仲要收我加1
你食埋我嗰份
有嘢想買就淘寶
又有一大班frd 港車北上去唔同地方玩同消費
加上對細路仔嘅娛樂設施比香港更多更充足
仲想喺香港繼續捱貴物價消費嘅咪有得佢哋囉
喺度懶醒咁撐完陣間埋完單又要捱幾日麵包
計埋時間成本香港人覺得值嘅你理得人啦
好過你喺香港OpenRice 左揀右揀去食伐啦
其實表面上係上去食玩買, 但其實係咪實際上係去叫雞
你做5日傻閪,做2日醒目仔咁?
到香港d業主減租,香港d野平先。

一日未到這景況,一日都未夠。。
仲衰過疫情嗰幾年
窮閪啲時間唔值錢
成本係0
貪小便宜係冇完嘅一日
真心問
星期六日市又無開,工又唔使返,有咩值唔值錢
你又知我喺香港?
新公屋差唔多7-8成人都係新移民
和田/菁田/水泉澳/皇后山呢啲
一到長假期全部返大陸玩
香港賺錢大陸消費
香港經濟點會好
星期5放工上去訓兩晚, 要平, 可以好平
100蚊可以搞得掂
如果去按摩揼骨, 仲可以包埋過夜 (好似係, 無試過)
其實唔緊事
以前香港人都好喜歡香港賺錢, 再返大陸洗
特別是以前 深圳/東莞黃業盛世果陣, 當時香港人直情係深圳包二奶, 養第二頭家

家陣香港差, 主要是 郭安法趕走外資
再加上 維尼挑戰美國, 拉埋香港落水, 令美國制裁埋香港

北上令香港經濟差 只係搵借口
回避緊 郭安法 同美國制裁
去悶深圳咪去下珠海中山南沙惠洲廣州長沙
屌啊
你肯定香港有日日清潔消毒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞