番工見過同事嘈到最大穫係點

179 回覆
789 Like 19 Dislike
後生仔始終係後生仔,唔撈係應該瘋狂玩野
唔通升佢職?
好撚老尷
即走要賠錢 邊個型d
被告庭上自辯時透露曾任警員,於1990年離開警隊。此外,被告的胞弟章美漢曾任高級警司,數年前退休。
真白卡同事當日就比執法者捉左,之後無再見過佢。好似聽講判左住院令 ..... HR 個邊無特別交待過
舊公司pantry姨姨平時要洗公家杯(有幾廿隻),公司清潔,倒垃圾吸塵之類
pantry文化係大家自己執手尾
如果見到啲同事餸汁周圍滴,洗完飯盒揈到一地都係水,搞到周圍污糟曬
姨姨認得嘅話一定會出聲鬧
但平時佢會同大家傾計,講種花經,傾吓日常

大多數同事都係同姨姨關係正面
但有條中女唔知係咪嗰日撩客嘈交輸咗畀人屌
洗完飯盒諗住頭也不回就走
畀人提佢一句執返啲餸渣就發爛渣鬧鳩姨姨
Pantry仲要喺正公司正中間
即係一嘈就全公司都聽到

啲admin姐姐即刻篤畀HR
本來想息事寧人叫條中女道歉,佢死都唔肯
姨姨+admin唔知係咪一早睇條中女唔順眼唔肯讓步
結果收咗warning,條中女隔無耐遞埋信走
其實pantry 清潔唔係個阿嬸責任黎咩
人地做係有手尾 唔做係道理喎
做tea lady 唔洗做呀
唔通真係老奉搞到周圍污糟辣撻咩
不能共情
太多pantry 老屎忽恃老賣老
恃自己喺度耐又nothing to lose 就班起個款鬧人
舊公司都有個
轉工前又比佢gut
忍唔住叫佢死返去pantry 洗杯啦咁多嗲
疫情走去洗下手,都比佢屌,話洗手要去廁所洗
但坐OFFICE啲肥閪一定校撚到啲冷氣低過雪櫃
唔會,我公司幾暖有d 同事要擺usb風扇係自己位吹
白卡狗大撚哂
一句精神問題就可以輕罪咁多
angela dwight andy?
斬死人都係坐10年
我一開始都咁諗 之後我發現啲同學個個都當老細係狗咁屌,我就發現咗新大陸
我地team上司係個只會左手交右手既人 成日將自己d野派比d細做 。 一開始d同事唔知就照做, 做做下發覺唔對路 就嘈 點解薯仔位要幫manager 做咁多野

之後有次有個同事做d野奶左野, 個上司推卸責任 當住佢面同老細話係d細做得唔好 無下次。

幫佢做野個同事就嬲到仆街係個office度大叫 屌你老母 唔做野 又唔幫手check …etc 沖埋去打鳩佢
呢啲仆街上到位就係因為
佢唔識做嘅嘢就推畀人做
識做就自己攬晒上身
佢永遠唔會做錯嘢
樓主問「番工見過」
下面有人答三年前
但件事係發生2018
廢中扮跳樓,冇人理
高層同秘書(老女人)嘈交,成個box file 車落秘書個頭到,即時爆缸流晒血,叫咗救護車去醫院。

之後高層繼續返工,秘書就放咗一個星期假,返到嚟兩個又無事咁繼續做同事,不過幾個月後高層就調走咗了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞