番工見過同事嘈到最大穫係點

179 回覆
792 Like 19 Dislike
攬住個比人斬既經理做乜
唔係返工係返學既事
兩個老師係EX關係
有一日為左轉課室既事當住兩班同學面前嘈
應該係咁毒撚同事成日被整蠱,突然爆發
不過抽完過兩日大家都好似乜事都無咁
照常返工🤣
老屎忽又好00後又好,返工最好就唔好同人嘈啦,除非你對自己白卡程度好有信心,如果唔係終有一日遇到癲過你既人
有個男同事岀哂名好唔大方既,小氣到個花名叫小方

個日一開工,佢就大大聲鬧個女同事,話佢串佢先㗎嘛
跟住個男同事發現我哋聽到,就扮冇事同我哋say hi
個同事wfh唔老細覆機,返到公司畀上司捉入房照咗三個鐘肺,已經閂咗門,仲係大聲到成間office都聽到

好記得有句係講:你唔好覺得公司欠咗你

聽到覺得好好笑,個同事之前成日nopaid ot,人工仲要低出面3-4成
咁你同事最後點
我真係唔明呢d老闆咩心態
已經壓榨人仲要大聲夾惡
咪繼續死死氣咁做落去

咁都唔辭職
條友之後仲有冇OT
先利申 : 主角唔係我!
係我岩岩出黎做野冇耐個時
係過一間好大型既非弁利機構(舊同事千祈唔好自爆)
做it既工作
咁條team有一個個格好閪既中女上司
講野又惡…佢講左就冇得傾個隻
但又扮到係為你好咁
好啦咁有一日
佢個外置hdd壞左
入面有佢黎緊project既資料
佢出去報過價要8000蚊可能覺得貴
就拎番黎叫我前輩幫佢搞
我前輩話唔係公司器材唔想整
佢就屌鳩前輩話「我save左公司資料就係公司野啦」
「你唔搞出左咩問題…都係劏你架啦」
$《〈|$@+%#
咁佢最後都死死地氣幫佢搞…其實只係啲低級問題
咁整好俾番佢之後都相安無事
過一排佢又屌鳩前輩
仲打開門黎鬧想警戒我地
跟住前輩講左句「若要人不知 唔好拍DV」
跟住間房靜晒
然後叫佢出番去做野
老細無炒佢?係咪怕咗佢
人善被人欺
咩係dv
西環山道與皇后大道西交界麥當勞今午(18日)發生斬人血案,一名獲員工稱讚「好好人」的38歲男經理,被另一名新入職的29歲男職員持兩把30厘米長豬肉刀斬傷,頭頸中刀重創,

原文網址: 西環麥當勞斬人案|捱斬38歲男經理頭頸重創 手術後情況危殆 | 香港01 https://www.hk01.com/article/910172?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral
係上一代唔知點解慣左一定要屌要鬧好似要彰顯佢高級過你,要show佢既權力咁樣以前d人怕冇左份工搵唔到工所以咩氣都要受,而家真係當你on9, 有咩你咪好好地講,大家都係做野打工,做乜要受你氣
以前手機相機好廢
陳冠希都要用dv拍野
緊係有
時代唔同好多門面野唔駛做
睇到標題都諗起依單
三年前,沙田濾水廠發生了一宗命案,涉及一名保安員章美德,他被控誤殺同事吳崇禧。事件發生在2018年8月5日,當時章美德因不滿新同事的行為,與其發生爭執。章美德在憤怒之下,從儲物櫃中取出柴刀,對同事進行襲擊,導致對方頭部和頸部幾乎被斬斷

案件審理中,章美德被裁定誤殺罪成。法庭考慮到他的精神狀況,判處他監禁10年64。這起事件引起了社會的廣泛關注,並對工作場所暴力問題提出了警示

有個女同事做人情婦 個大婆搵上門 一大杯7仔可樂兜而倒落佢度 公司 Reception 地毯食哂 , 老細叫人報警 但不了了之 。
摑咗個老細一把
佢細佬做到咁高佢都淨係傷心柴,個人都好撚有問題下
閪工,佢仲唔走,真慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞