番工見過同事嘈到最大穫係點

179 回覆
793 Like 19 Dislike
有白卡底先無敵,冇既話應該比人告傷人
太多老闆/同事無理取鬧
唔記得講清楚 撇除被無理對待識得反抗之外,依家啲後生係咪基本上都唔太話得?就算你有道理
唔記得講清楚 撇除被無理對待識得反抗之外,依家啲後生係咪基本上都唔太話得?就算你有道理
有道理點會唔屌得,但好多時一係上司情緒管理失敗/性格閪,一係有時提出意見想為件事好都覺得你搞對抗屌人,呢啲情況點忍
正常就係 但係點知依家啲人點諗 同埋人係有習慣性 當習慣反抗未必識得睇客觀上人地屌佢係咪有道理 除非單嘢是非對錯非常明顯 正如啲閪上司理論上都係好好說話 好好溝通就得 係有啲撚樣平時屌慣咗,搞到事無大小係又用屌 唔係又用屌嘅方式
就我而家上司,權力過大佢處理唔到,人力資源改配,工作次序安排混亂。有時我地細既明知佢安排係錯好心提點下就一尻拎個職級出黎屌人,性格火爆啲既同事都已經走哂。而家請唔夠人就收哂火
點解呢啲人會上到位認真問 好想知關鍵係邊
1.年代唔同 以前老一代怕冇左份工/想上位
所以好多事都會忍
但依加撚有位比人上咩,東家唔打咪打西家

2.有道理更加會屌柒你
以前班人冇被人屌,係因為忍同怕事
上一代忍一時之氣,結果養左一大堆搵下屬出氣嘅撚屌
人地屌得有道理都要屌柒返人?wtf
被告章美德,現年60歲。被控於2018年8月5日,在香港謀殺吳崇禧(59歲)。被告庭上自辯時透露曾任警員,於1990年離開警隊。此外,被告的胞弟章美漢曾任高級警司,數年前退休。
佢指道理係後生嗰邊
2018年發生係3年前?
我知 但係廢事再強調問多次 咁太奇怪
我先用咁嘅方法等佢講多次
睇下引導返個正確答案出嚟
老屎忽好難即刻搵到工
新會員
一邊叫唔好打一邊伸兩腳
通常比較自我中心,攻擊性強的人更容易上位,
因為係爭取權力同與人競爭上唔怕得罪人,
亦係管理下屬上無太多人情顧慮。
越上得高位的人通常越自戀(唔係單指覺得自己靚仔靚女個種),權力慾望比較高,目標性、行動力都比較強,亦都比較注重效果,包裝。
真 成年人 唔啱做咪resign
我好似回錯左CASE自說自話咗sorry
如果係無料又惡但又留得倒,
係咪同上頭熟,或者有啲咩無佢唔得。
即係賣屎忽
唔係佢大力
係佢可以全力任意掙扎
你撳住佢就只可以就住就住
果啲白卡no brake,地板油咁比力咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞