Apple Watch 用家討論區 (66) Series 10 / Ultra 2 黑色

85 回覆
0 Like 0 Dislike
啱啱都撳咗九龍觀
琴日朝0800見幾間士多都有貨,即刻㩒左條去九龍塘拎
啱啱都撳咗九龍塘
有冇人都出現呢個問題有時候八達通要撳出嚟先可以嘟到明明已經教咗Express
你條錶帶係咪帶得太鬆 不經意佢鎖咗隻錶?
未用過Apple watch se 2同 10 差成千銀

Se2有咩明顯功能上唔夠10

如果得大細分別大 我買se2算
無 AOD, 邊框粗
少咗啲健康野
應該唔關事,之前一直都冇呢個問題🤔
係咪冇左血氧量個d野
Apple唔會死錯人,依啲功能點會喺se到有
Apple 一分錢一分貨 有買貴冇買錯
剛剛由S3 轉左月S10 JB46 WiFi

求高手解決以下問題:

1) 相片(顯示iphone 指定folder) 錶面,S3 會顯示動態相片,S10 無左。
2) 萬花筒錶面,無得用轉盤轉萬花筒 (S3 用轉盤轉萬花筒。
3) 尋日行山,5小時無左50%電。
4) 隻42mm S3 俾太太用,但發現市面上好少錶帶啱幼手腕for 42mm 錶面。
本身如果今年出SE都會考慮下同S10買邊隻好,唔出就唔使諗直買S10
有冇邊款/咩牌子既尿袋差aw同電話cp值比較高
噴防曬個陣唔小心直接噴左落隻Apple Watch上面 會唔會有問題? 想問下大家平時點清理?
1同2都係新watchOS整走咗嘅功能

一個鐘10%都算正路,如果你有開住workout去行佢sensor checking會密好多,另外新錶個最光光度係好高,猛太陽會對沖開最光食電

淘佬有超多幼帶多到你唔知點揀好,勁多係專俾女人用金屬/皮首飾feel嗰種
旋轉拍賣
猶豫左好耐
究竟應該二手三幾千蚊買隻u1玩下
定六千七買隻全新米蘭黑色u2
價錢差一倍 如果黑色係u3唔洗考慮 但係
5千幾一手原鈦U2囉咁
On9 萬花筒冇得轉整嚟把撚
$4099 黑不銹鋼
s10 jb粗粗地玩下先 買埋條nomad錶帶襯
Nomad啲錶帶個卡位(錶帶同錶芯連接位嗰3點)會有QC問題,有時會插唔入錶芯
買nomad嘅巴打自己check清楚先俾錢
用酒精濕紙巾抹走啲油
之後直接用水沖
好彩我冇事
唔知點解隻S10用電用得好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞