深水埗檔主企跳 2月內兩收$6000告票 兄嘆市道低迷:叫人點生存

394 回覆
279 Like 38 Dislike
我就唔撚明,放少兩箱出黎就冇撚晒生意?
街市啲鋪又係咁
呢檔野好惡的,揀多陣都屌晒鬼,
仲要又大聲,
拉多兩次都唔怕。
無處不罰款
畀人告就扮慘扮死,平時就掗掗拃拃,古惑仔,封路,膠箱污水垃圾一地
聽日開始派食環由你開檔企到你收檔,睇你點做生意 ,跳樓丫啦
扮慘,唔係點繼續霸地、封路、收窄條路,一地污水垃圾、畀最平嘅租,幾間舖嘅生意
收罰單就扮可憐,平時就打橫行,成堆黑社會,啲貨就堆門口,人就欄住你咁,將條路有咁窄收咁窄,一地垃圾,周地污水,前幾年仲要垃圾膠箱圍城,平時啲發保膠都周圍飛,有咁污糟得咁污糟
深水步垃圾地方
其實間鋪都唔細
不過就攤開哂嚟擺生果
係要霸住街邊啲位擺車仔、紙皮、發泡膠盒
啲水直接倒渠倒到成地都係
啲老闆又大大份
夾多個廢老係到揀生果已經冇位過
D生果鋪成日阻街, 食環唔理就見得多
不如你check 下專科每年幾多人應診, 再對比返街症人數先?
你一開始都意識到我係講緊急症, 你回我專科無一個鐘幾十人有咩意義?
即係門診同急症忙就唔可以屌專科hea ?
咩邏輯黎

你不如答下我點解專科已經要行預約制
點解個病人準時到左但要佢等2個鐘先有得睇?
唔好同我講有病人遲所以遲咁多
專科個預約制係遲到一定擺最後睇 , 所以唔會一個delay搞到之後全部delay
你問下你有睇公家專科既屋企人再講啦

同埋我唔淨係講醫生問題
點解運輸署問題你又唔講下?
入境又點解唔講下?

因為你都知呢2個部門去親都排到仆街冚家剷又冇得替代要硬食咪唔出聲屌
盲定未學乘法?
難做既野……
乖乖地打工啦7頭
根本連啖飯都唔比你食
又唔敢得罪班大帝
企跳 加多條罪
據知食環署最終在警方協調下,未有發出告票。
以後大家可以學野?
搞大件事就唔洗收告票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞