[A/I] Monster Hunter Now (72) 非洲人下星期hea刷C石當儲碎片

309 回覆
1 Like 0 Dislike
龍屬Hea 刷算啦
留返碎片砌靚銀火裝好啲
支泡狐輕弩點解好似咁廢,10-4打怪都係冇乜力,打弱水怪用黑角弓仲好過用佢
仲升唔升10-5好?定係轉泡狐重弩好啲
冇貫通係唔夠力㗎喇
要J填斬裂先加到DPS

重弩一定勁好多先囉
泡輕彈種就好似連射弓咁,打炎王呢d會好過黑弓
大面積怪貫得晒就黑弓勁
定位唔同
泡狐輕弩係功能性 > 傷害
本身可暈可斷尾,用黎打8 9星拆部位係幾舒服
團戰打炎王龍效果都唔差
打目前10星弱水solo應該得浮眠同怨虎&炎王龍打唔嬴
你都覺得弱 緊係唔升

你玩慣黑弓緊快
想重重弩,但升到就黎50lv 都未見過水妖鳥
等up
買咗張月卡同ticket 124hkd

太耐冇課
要解主線先出喎, 低周目次元唔知有冇水鳥
有咩重弩關水妖事
腰甲嘅兩個技能啱啱好係重弩需要 裝填速度 減後座力
搵其他裝頂住先囉
少一兩格技能唔係差好多
其實有啲kam
好多重弩後2裝3就夠
開始有啲砌法係水妖腰換雷狼腰/飛雷頭
甚至全防填放棄裝填速度
防填要放棄攻擊,堆防禦,好似會低攻咗少少
睇邊枝
當然泡狐果啲打貫斬既一定出番會心,靠番人手裝填
但有啲弩彈種唔太食會心既,基本上傷害出屬強就夠
e.g. 金獅重弩

雷狼重弩都類似,最勁既build玩完美回避巧擊龍擊炮
感覺水妖輕勁過泡狐輕純粹係無得斷尾

宜家玩緊冰重弩,裝備暫時咁樣砌,唔知有冇問題
同埋升裝應該點升?
我見有d 裝就算升到階級10 裝備個技能都唔會升,純粹係提升防禦數值。
咁我應該點樣按先後次序會升裝備?
定係升武器先?
重弩問題等人答
做裝就防具升到齊技>武器
資源多先再考慮升防具,防高俾人打中無扣咁多血=慳水
不過你打熟左其實都唔會點扣血,加減升
少彈數既重弩玩防填係好屈 所以點解咁多人玩金獅重弩
輕弩J迴回一排彈 但重弩J迴回1粒其實幾蝕底
風漂重弩用返冰輕弩個配法就得
因為打貫通都唔會埋身 要靠主動裝填
金獅重弩玩防禦裝填應該點配裝好?
傘頭浮身飛雷腰岩腳
手一係土砂一係雷狼 自己揀 一個要係上面鍊防性一個要係上面鍊雷屬
但solo會岩d 打泡狐恐暴4人場好難防填到
防填岩solo打雌雄火 恐暴果類
Thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞