身邊有冇啲fd 成日迫鳩你返大陸食嘢/玩?

176 回覆
704 Like 178 Dislike
2018之前真係好正,價錢平香港一半,又未有咁多連鎖店,次次去都可以試唔同小鋪

疫情之後好多小店都收哂皮,得返啲連鎖預製菜
冇逼
咪佢地自己上
有 成日話我唔去搞到全部人去唔成
話咩佢好黃㗎佢唔會去㗎喇
我唔去係品味問題又同你講咩

不久後絕咗交
早2日去過
焗你按4part 先比過夜
加埋大堂 tips 千5蚊落樓
都痴撚線

真係要揼去泰 / 越
手法正唔正宗我唔知
但最少認真幫你按 同埋唔會屈加鐘屈tips
埋單3舊水仲要高質素

呢世都唔會再上去揼
樓豬:我唔係冇返過大陸,食過啲嘢平係平,但。。。
1. 木屋燒烤好撚難食 (無食過又知好撚難食?)
2.牛肉鍋喺香港616食貴少少,慳返好多時間。(無食過又知貴過616少少)
3.濕鳩放題,啲貴嘢餓狗搶屎,1秒唔見晒,成個鐘先refill一次,重點係啲嘢好一般。(無喺大陸食過放題又會知1個鐘refill 一次呢啲精準時間?)
4.食海鮮咩x號漁船,一啲都唔平,正常質素,喺香港啲熟食中心加工仲好。(你連個名都噏得出就知你食開啦)
5.燒鰻魚,腍啤啤,零分。(無食過會知道咩水準咩質素?)
6.川菜/田雞煲,好撚油,食完個口有一浸叫窩氣香精嘅嘢,刷完牙都仲有味。(你都食唔少可以食得出添加劑嘅味道喎!)
7.日本嘢,刺身已經冇技巧,都可以難食,拖羅又垃圾,香港完全屌打,當然佢有大陸壽司郎,計返價錢同香港一樣,仲要前排爆出食安問題,點解要返去食日本嘢?(連日本嘢都食撚埋重有詳盡食評)
8.雲吞麵,鹼水味呀,成口都係以為飲緊尿。
9.酒吧,啲酒又少,嚟嚟去去都係得1664同嗰隻熊貓花香,同埋嗰d原漿啤酒(唔好飲)。(呢啲酒香港有得買?)
10.牛扒,價錢貴過香港,完。(你食酒店啲扒房就一定貴,你都算係高消費嘅北上消費港人)
11.串串香,唔鍾意食,啲嘢露天放咗成日,諗起想嘔。(唔識呢間,樓豬都食唔少)
12.喜茶/蜜雪冰城/手打香水檸檬/益禾堂:癈水香港好多替代品,慳得嗰$10一杯 你飲埋我嗰份(都幾佩服你試均哂啲茶,噉你試咗霸王茶gay同查理宜世未?)
木屋燒烤真係好撚難食
D味精重到離哂譜 完全唔明點解咁多人食
佢咪話有食過 你元素表生上眼?
身體好嘅話 去食元素表扣少少血 都仲生存到
身體差少少 食多幾次就變咗嗰啲喺中國賺人仔嘅膠面老殘藝人
小朋友知唔知自我中心點解?
咪就係試過先有結論 有說服力好多
樓主大方少少認自己對大陸無好感
D fd咪識做
係要扮撚哂圓滑咁 無咩興趣
D fd咪以為你對呢間嘢冇興趣 下次推薦其他俾你
1500 包埋屌?
乜撚都冇做 焗你按完4part就話最少要400蚊tips
搶錢咁撚樣
奉勸大家去都唔好去大場
樓主勁型 小妹濕晒
有個同事成日問鳩我做乜唔去
有次燥燥地屌完佢就冇再問
你唔識字
放一日假直接留港啦
即日來回大陸唔撚chur
想決定自己啲時間點用同去邊都叫自我中心
有偏見就認啦,作埋咁多藉口
唔去咪唔撚去囉,係到搵認同做乜?
大陸充斥住低質素人口
對住堆人都無胃口喇
仲未計食物安全問題
雖然價錢係吸引 但都要諗下值唔值得揾命搏放入口
井底之蛙, 你比多少少, 大把高級有質素既野比你食玩買, 價錢只係臭港1/3仲唔洗受臭港服務員d西氣
唔係深圳特別好, 只係臭港特別差冇對比冇傷害
當然去日本更有性價比但係日本要搭飛機你有冇咁多時間放假有冇咁多錢呀, 唔駛返工本身有前嗰啲唔使問啦
一定話日本好過曬乜乜乜啦
人哋講緊揼邪骨 你就講揼正骨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞