身邊有冇啲fd 成日迫鳩你返大陸食嘢/玩?

176 回覆
704 Like 178 Dislike
搞唔掂,你講完之後佢會話:點解唔撚去啫?
你點答?
樓豬諗嘢成個窮撚咁
一句唔想去就唔去 , 拒絕朋友都要搞咁多花臣
如果唔去就疏遠你, 有咩咁可惜?
氣氛問題,人地的確服務冇咁受氣,地方大玩野多款。食部分好同意,唔覺得有咩特別好食。人均300up, 香港係多好多好野食。所以結論你朋友都係窮撚多唔想洗錢。
事實早兩年已經有幾個朋友不停吹捧返大陸玩同食野.....講到上面點點點
我就極少返去, 除非工作原因最多係去上海呢d大城市(1年最少兩次)
而班朋友就次次都係深圳大灣區, 有一次我答佢地真係冇咩興趣, 反正都係果d野.....大型商場(千篇一律)唔明有咩咁好行, 要買野又唔會係大陸買, 都係上網外國訂.....行黎做乜??
食野仲衰, 係平.....不過包埋元素表....更加唔想食~
從此我俾佢地狂串話我唔放眼大陸 (我心諗我去大陸既城市點都多過你班友喎)
四個字
恥與為伍
手持住10箱香港本土正宗大光麵覆你
我夠晒資格
攞616同上面啲新鮮現切牛比,完全冇可比性喎
其他都有啲認同既,但係上到去我就鐘意食農莊啲新鮮雞,瓜瓜菜菜
好撚多五毛
大陸野比狗食
錯 po
人地只係去短trip咁玩
你就一口定左人係因為平先去
唔去咪唔去
唔洗講咁多搵人認同

正如有人唔去泰國越南之類
返過唔覺有咩特別
大陸有嘅香港都有
又唔係特別好食

香港係貴啲但負擔得起冇壓力有咩所謂
窮撚就冇辨法啫
樓主俾哂例子,有論點有論據,點樣自我中心?
舊年俾個朋友迫我去咗一次深圳,見到條行人路就驚,啲撚樣揸住架電動單車橫衝直撞,佢仲同我講話呢啲牌都唔洗考仲要無保險,真係你去埋我嗰份,唔想咁快俾班支那豬撞死
樓主預咗成班愛支狗入嚟咬佢
去過一次,又要比tips ,啲阿姐又掛住自己講野,又唔撚舒服

東南亞屌打
有!連登!fb!網媒!
一律講冇回鄉證先自動收返埋,成班鐘意食元素表既都唔洗太當fd
木屋真係麻麻地 下次試吓破店肥哈 好食好多 次次返去必食
正確 日日平平平 去泰國越南唔撚好
你朋友都幾kam,唔去咪唔去囉,問長問短chur人做乜鳩 最憎呢啲冇邊界感嘅人
香港鋪揼骨仲認真,深圳依家揼唔平囉
又係呢d我食黃店我自豪我好威個d中二撚,講到自己咁有精神追求既人通常都係精神病居多
身邊啲同事周不時去大陸玩
佢哋只係30歲樓下
好窮冇錢留港消費不過冇回鄉證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞