[ViuTv][羅嘉駿導演]《十七年命運週期》Cicada Cycle討論(14)圓劇

863 回覆
12 Like 3 Dislike
應該唔會啦
開live佢kick kick地 唔識講野咁
呆呆地幾cute,acting個時話佢係收埋自己內心,要同佢傾計引導。ig都唔太更新
不過第一次面對咁,有待進步
就算唔kick 都咪去參加啦
總結只係普普通通。 《二月廿九》接近港產神劇, 我估畀佢再拍多次都拍唔翻咁好, 換句話講有啲符碌。 《940920》就算把啦!
幾個主要「遺憾」— 蕃茄小青友情﹑蕃茄超人愛情﹑木星超人友情, 究竟觀眾應該最執着邊一個, 我睇完都唔知。 如果生細路嘅分歧令蕃茄咁內疚, 即係話佢地其實唔係咁夾啦! 噉就要用多幾個角度展示下點解成年蕃茄會咁憂鬱我至共情到囉!
COVID全世界都影響, 話自己慘啲大家都心照係投射啦! 點投射法又show唔到, 臨尾講「一廂情願」就更加唔夠膽講對回歸期望都係, 但係連愛情係咪「一廂情願」都唔似係你想表達嘅喎! 噉你到底想講乜撚嘢?
執你演技

何洛瑤 已經進步到

能夠一路做動作 一路講對白
(隔離𠆤造星囝有表情反應 而非齋做人肉布景)

#劇組的重要性

https://www.instagram.com/p/DAbRp1yTH_f/

佢得入到中大本身有大好前途
而且拍多套劇即係開始踩入娛樂圈 有樣嘅更加易中靶 未必啱性格或者係自己想做
大家將佢嘅印象繼續停留喺細蕃茄度未必係壞事
想儲底套劇 有咩辦法?viutv web又錄唔到
啱啱先睇返結局開頭
原來係搵返班後生拍啲人又唔認得自己細個咩樣
lokman話個天出招正
360應該加錢要佢地著返校服拍
都幾肯定有參考少少天與地入面嘅主旨/development
好鍾意
希望有sponsor資助佢地
其實今套反應都ok,至少viu高層都肯傾舞台劇
其實有幾大機會成事?
感覺上次次都話有得傾
最後都會無疾而終
二月廿九小說都曾經講過有
最後都

(利申想要 獅子狗超人 公仔)
我就覺得唔係咁易
Fish同Lokman都唔係容易夾到期的人
仲未計$$$的問題
周邊不嬲viu唔多搞
睇下有冇心搞姐,時間問題,lokman又係under viu,而且我覺得fish同刀合作完第一次感覺唔錯
佢之前都話鍾意二月廿九,940920,以為有得拍奇幻野
好少有可以出埋劇名,應該會對啲人上網睇返有啲幫助
報恩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞